Flotsam and Jetsam: thrash legendák Budapesten!

Az amerikai Flotsam and Jetsam személyében ismét egy nagymúltú zenekart láthat élőben a hazai közönség, a nyolcvanas évek thrash hullámának jeles képviselőjét, melyet a Metallica és a Voivod basszusgitárosa, Jason Newsted alapított egykor - s a műfaj keményvonalas rajongói szerint az együttes a régivágású, keményvonalas thrash metal egyik utolsó igazi képviselője. Budapesten március 9-én szerepelnek az Avalon Clubban, a Non-Divine és az Izegrim felvezetése után.

A phoenix-i thrash titánok 1986-os "Doomsday For The Deciever" albumukkal robbantak be a kor élmezőnyébe, amit egy hasonló alapmű követett "No Place For Disgrace" címmel. Ezek a feszes, komplex ám mégis harapós lemezek akár meg is alapozhatták volna a banda világhírnevét, de az áttörés sohasem sikerült, sőt az alapító Newsted új zenekarának sikerei miatt sokáig inkább úgy vált ismertté a Flotsam and Jetsam, mint a Metallica basszerosának előző zenekara.

Az undergroundban maradásnak azonban kétségkívül voltak előnyei is, és ezek éppen az elmúlt években kezdtek megmutatkozni: szemben ugyanis a világhírű pályatársak zenéjével, a Flotsam and Jetsam mit sem puhult a hosszú évek során, így azon nem kevesek számára, akik mindezidáig megmaradtak "igazi" thrash metal fanatikusnak, a csapat egyike lehet a nagy kedvenceknek - vagyis a Flotsam and Jetsam korántsem csak a középkorúaknak szól.

A megalkuvást nem tűrő ordas thrash metalra mutatkozó igényt az is jól mutatja, hogy a zenekar 2006-ban ismét kiadhatta a legendás debüt extrákkal kiegészített változatát, és hamarosan három további sorlemezük is ismét megjelenik. Közben friss fém is jut a hallgatóságnak: Dreams Of Death címen adtak ki új lemezt, és videóanyagra is számíthatunk, hiszen Lengyelországban - ahol a MetalMania Fesztivál egyik sztárzenekaraként szerepelnek - egy későbbi DVD elkészítése céljából rögzítik majd a koncertet.

Egy nappal a lengyel szereplés után, március 9-én érkeznek Budapestre, ahol az Avalon Clubban zenélnek két holland csapat társaságában. A '99-ben alakult Non-Divine ugyan jóval fiatalabb az amerikaiknál, de szintén a régi elődök, így a Metallica és a Megadeth vonalán halad. Még náluk is keményebben csépel az Izegrim nevű gárda, amelyben egyébként az énekes és a bőgős is nőnemű, de bármilyen szép is a két hölgy, zenéjüket hallva senki sem vitatja el tőlük a holland terror thrash metal meghatározást. A három zenekar koncertjére jegyek kaphatók országszerte a Ticketportal partnerirodáiban, valamint ezen a weboldalon, ahol otthoni jegynyomtatás is választható. A Nightwish jeggyel rendelkezők a helyszínen 1000 forint kedvezménnyel vásárolhatnak belépőt.

A Concerto Music bemutatja:
2008. március 9., vasárnap 19.00 óra
Budapest, Avalon Club
Flotsam and Jetsam, Non-Divine, Izegrim koncertek
Belépő: 2500 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.concerto.hu
http://www.flotsam-and-jetsam.com

http://www.non-divine.com/

http://www.izegrim.nl/

http://www.avalonclub.hu

Hallgatnivaló, látnivaló:
http://www.myspace.com/fandj
http://www.myspace.com/izegrim

http://www.myspace.com/nondivine

http://www.youtube.com/watch?v=lKQZqGiiu54

Top