Richie Kotzen: sármos gitárzseni Budapesten

Március 11-én az A38 hajón találkozhatunk korunk egyik vérbeli gitárhősével, Richie Kotzennel, aki többek között a Posion és a Mr. Big zenekarok tagjaként tett szert világhírre, koncertezett a Rolling Stones előtt, és fiatal kora ellenére már több mint félszáz albumon működött közre. A38-as koncertjén a K3, vagyis a Kállai Trió is hallható lesz majd, jegyek még kaphatók!

"A turnézás és a zenélés az életem. Világéletemben ezt csináltam. Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki ezt lehetővé tette számomra." - Richie Kotzent remekül jellemzi ez a néhány mondat: a mindössze harmincnyolc éves gitáros kisgyermek kora óta zenél, eddig 30 albumot készített és több 52 különböző lemezen hallható, többek között a kilencvenes évek két nagyágyúja, Mr. Big és a Poison tagjaként, s természetesen szólóban is.

Richie egyedülálló gitározási stílust fejlesztett ki, melyet a rock, a blues, a jazz, a pop és soul muzsikák elegyeként határoz meg. Hét évesen fogott először gitárt a kezébe, és tizenkét éves volt, mikor megalapította első bandáját. Mikor betöltötte a tizennyolcat, már albumot rögzített, és még ebben az évben rákerült jópár magazin, többek között a Guitar World címoldalára, melynek olvasói beválasztották az év három legjobb fiatal gitárosa közé.

Alig lépett ki a tinédzser korból, amikor csatlakozott a sokszoros platinalemezes glam metal bandához, a Poisonhoz: részt vett a Native Tongue című lemez felvételén és az azt követő turnén, ám magánéleti okokból innen hamarosan mennie kellett... nem mellesleg Richie azóta is a nők nagy kedvence. '99-ben a legendás jazz gitárossal, Stanley Clarkkal állt össze: a Vertu nevű projektjük egy egész nyarat turnézott Európában. Még ebben az évben csatlakozott a rendkívül népszerű rockbandához, a Mr Bighez (az ő nevükhöz kötődik a "To Be With You" című megasláger), számos koncert és több stúdiólemez erejéig.

A különböző projektek és zenekarok mellett Richie 1989 óta készít szólólemezeket, és ma már egy saját stúdiója is van. Rengeteg országban igazi szupersztárként tartják számon, így stadionokban, fesztiválokon és klubokban egyaránt játszik.. Japánban például a Rolling Stones előtt lépehetett fel 2006-ban. Olyan közismert zenészekkel dolgozott együtt, mint Gene Simmons a KISS-ből, és Keanue Reeves (Dogstar). A március 11-ei, A38-as koncerten Pat Torpey dobos és Johnny Griparic basszusgitáros működik majd közre, az estet pedig Kállai János zenekara, a K3 trió nyitja meg. Jegyek kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint a www.ticketportal.hu weboldalon, ahol otthoni jegynyomtatás is választható.

2008. március 11., kedd 19.00 óra
Budapest, A38 hajó
Richie Kotzen, K3 koncertek
Belépő: elővételben 5200 Ft, a helyszínen 5700 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.livesound.hu
http://www.richiekotzen.com/

http://www.k3music.hu/


Hallgatnivaló, látnivaló:
http://www.myspace.com/richiekotzen
http://www.myspace.com/k3music3

http://youtube.com/watch?v=ou_b8mjOVUs

Top