Death Angel - végre ismét Budapesten a thrash legenda!

A legendás visszatérő korong után most újabb remekművel jelentkezik a Bay Area filippínó tagozata, vagyis a Death Angel. A thrash metal amerikai nagyágyúi kicsit megkésve, de pótolják 2004-ben elmaradt magyarországi koncertjüket: április 9-én az A38 hajón láthatjuk őket, a Mercenary, a Demolition és az Extrema társaságában.

2004-ben a Wanted Fesztiválra vártuk a fiúkat, ám akkor meghiúsult a fellépés... most azonban biztosan érkeznek április 9-én, méghozzá a február végén megjelent új lemezük bemutató turnéja keretében. A Killing Season a zenekar elmondása szerint a zsarnokságról, az annak hatására kialakuló félelemről és reményvesztettségről, majd az erre válaszként adott dühről és lázadásról szól - talán nem kell magyarázni, hogy az együttes a világ aktuális helyzetével, válsággóciaval kapcsolatban kíván állást foglalni.

Az új lemez még az előzőnél is gyorsabb így már most a zenkear legnagyobb alkotásához, az Ultra Violencehez hasonlítják: minden igazi thrash metal fanatikus elmorzsol majd egy könycseppet a szemében, ha meghallja ezt a mesterművet, mely hamarosan klasszikus státuszba emelkedik. Nem véletlen, hogy a banda egy az egyben meghallgathatóvá tette a korongot mypsace-es oldalukon - ide kattintva mi is belekóstolhatunk.

A Death Angelt a thrash-korszak hajnalán, 1982-ben alapította San Francisco-ban négy fülöp-szigeteki származási unokatesó - vagyis a zenekar a Bay Area thrash őskövületei közé tartozik (a Metallica, az Exodus vagy a Testament is ekkor bontogatta szárnyait). A Death Angel elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy a Bay Area Thrash mára külön fejezetté vált a zenetörténeti kézikönyvekben. Kemény tempók, technikás, agresszív riffek, időnként meglepően finom akusztikus megoldások, mindehhez az 1984-ben csatlakozott Mark Oseguada jellegzetes éneke.. a már említett The Ultra Violence című lemezük a műfaj egyik legjobb albuma, és a zenekar már a nyolcvanas évek végén világkörüli turnékon vett részt, így a Clash Of Titans-en a Slayer, az Anthrax és a Megadeth társaságában.

Ám egy katasztrófa majdnem derékba törte a Death Angel karrierjét: egy kollektív zenekari autóbalesetben kis híján elvesztette dobosát, aki több mint egy évig lábadozott. Ez alatt Osegueda távozott, és lassan a maradák tagság is odébbállt... s ugyan már 98-ban voltak próbálkozások az újrakezdésre, a zenekar végül csak bő 10 év kihagyás után, 2001-ben állt össze ismét, méghozzá az - időközben már felépült - Testament-frontember, Chuck Billy megsegítsére szervezett Thrash of the Titans segélykoncert kedvéért.

Bár eredetileg csak egyetlen fellépésről volt szó, a siker folytatásra ösztönözte őket, és rögtön fejest ugrottak egy Európa-turnéba is (hazánkat is érintette). 2004-ben a Nuclear Blast gondozásában megjelent a visszatérő lemez, a The Art of Dying, ami a legkevésbé sem nosztalgiázás, hanem egy friss, erős thrash lemez.

Most a Killing Season lemez kapcsán érkezik az A38 hajóra a Death Angel, méghozzá a dán Mercenary kíséretében, akiknek modern power metaljával már élőben is megismerkedhettünk 2005-ben, amikor Nevermore előtt szerepeltek a Pecsában. Legfrissebb albumuk, az Architect Of Lies most márciusban jelenik meg, és a sikereknek köszönhetően a banda immár a Megadeth-fel közösen turnézhat, és a Wackenre is meghívták idén. Az április 9-ei est két bemelegítő bandája az osztrák Demolition és az olasz Extrema lesz. Jegyek már kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, az A38 hajón, valamint ezen a weboldalon, ahol otthoni jegynyomtatás is választható.

2008. április 9., szerda 19.00 óra
Budapest, A38 hajó
Death Angel, Mercenary, Demolition, Extrema
Belépő: elővételben 3500 Ft, a helyszínen 4000 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.a38.hu
http://www.deathangel.com/

http://www.mercenary.dk/

http://www.demolition.at/

http://www.extremateam.com/

Hallgatnivaló, látnivaló:
http://www.nuclearblastusa.com/Splash/DeathAngel_ecard
http://www.myspace.com/deathangel

http://www.myspace.com/mercenarymetal

http://www.myspace.com/demolitionat

http://www.myspace.com/extrema

Top