The brasilian job: DJ Marky a Studioban!

Március 29-én a Bladerunnaz szervezésében érkezik több év elteltével újra Budapestre DJ Marky, a brazil drum and bass szcéna Magyarországon is ismert és keresett képviselője, valamint Stamina MC az Egyesült Királyságból. A buli helyszínéül a Studio szolgál, a harmadik külföldi vendég a szintén brit DJ Lee, a hazai vonalat pedig a Tactile-t képviselő SKC, Chris.su, Longman, Safair és Bratwa, továbbá DJ Bal képviseli majd. Kedvezményes árú elővételes jegyek kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon, ahol otthoni jegynyomtatás is választható.

DJ Marky (Innerground, Movement - UK)
DJ Marky néhány év alatt hihetetlen népszerűségre tett szert drum and bass körökben és ezeken kívül is. A brazil lemezlovas elképesztő mixtechnikája és trükkjei (lemezen dobolás, szkreccselés fejjel lefelé tartott lemezjátszón) egy szempillantás alatt az élvonalba röpítették, remek zenei ízlése azokkal is megszeretette a dobbasszust, akik addig idegenkedtek tőle. Marky az a drum and bass DJ, akivel mindenki imád együtt zenélni Laurent Garnier-től Fatboy Slim-ig. Marky leggyakrabban Stamina MC társaságában lép fel, aki nem a szokványos ceremóniamester, hiszen remekül énekel is, ha a helyzet úgy kívánja. Marky több éve nem járt már Budapesten, és a közönség minden évben követeli őt. Most végre teljesülhet a vágyuk.

Stamina MC (Movement, V Recordings)
Stamina 1994-ben került kapcsolatba komolyabban a tánczenével. Ekkortájt a DJ-zés foglalkoztatta, mixelni tanult és megvette első lemezeit. A ragga és reggae inspirálta jungle számokhoz Stamina szövegeket írt, és egyszercsak azon kapta magát, hogy MC-ként is üzemel. A DJ/MC '96-ban a Pressure FM kalózadón hétvégenként két órás szettekkel szórakoztatta a londoni hallgatóságot és jöttek az első klubbulik is. A kalózadók és klubok forgatagában találkozott a Movement rezidens Ruffstuffal és DJ Flight-tal, akik nagyban segítették Stamina karrierjét.
Stamina 2000-ben csatlakozott a neves Movement partisorozathoz, miután egy barátja megkérte, hogy MC-zzen szettje alatt. A Movement esteken találkozott először a brazilokkal, Marky-val és Patife-fal, akikkel 2001-ben közösen kezdett el dolgozni.
Azóta Stamina hangja több számból is visszaköszön (Marky + XRS - LK, D.Kay + Epsilon - Barcelona, Roni Size - On On), valamint a London Elektricity élő zenekari felállását erősíti, akikkel koncertDVD-t is megjelentetett (Live Gravy). Stamina MC, a Movement klub rezidens MC-jeként azóta körbeutazta a fél világot olyan neves játékosok oldalán, mint Marky, Bryan G, Roni Size, High Contrast vagy éppen D-Bridge.

DJ Lee (Metalheadz - UK)
Lee karrierje a brit tánczenében a '80-as évek végén kezdődött. Első állandó fellépőhelye a swindoni The Brunnel Rooms klub volt, ahol ő, Doc Scott, LTJ Bukem, Grooverider és Fabio voltak a rezidensek. Szettjei akkora hatással voltak az ide látogatókra, hogy a szigetország minden részéből elkezdték bombázni fellépési ajánlatokkal.
Danny Bukem '94-ben a Soho-beli Mars klubban elkezdte a "Speed" elnevezésű, úttörőnek számító partysorozatot. Ő és Fabio voltak, akik az első drum and bass esteket meghonosították London West End negyedében. Szükségük volt rezidensekre, akik lépést tudnak tartani Fabio és Bukem újszerű zenei hangzásával. A két mester mellé Doc Scott, Kemistry és Storm, valamint Lee kapott felkérést a megtisztelő pozició betöltésére. Ők lettek a hely állandó lemezpörgetői.
Lee neve egybeforrt a Metalheadz csapattal és a Timeless kiadóval, ahova Atlas nevű labelének jegelése után vissza is tért. Az osztrák D.Kay segítségével producerkedik is, közös számaik többek közt Matrix Metrójánál, a Hospitalon, valamint a Metalheadz kiadónál jelentek meg.

Bladerunnaz pres. DJ Marky & Stamina MC - The brazilian job
2008. március 29., szombat 21.00 óra
Budapest,
Studio (Hajógyári sziget) 
Belépő: március 20-ig 2500, utána 3000, a helyszínen 3500 Ft.

line up
DJ Marky (Innerground, Movement - Br)
Stamina MC (V Rec., Movement - UK)
DJ Lee (Metalheadz - UK)
SKC (Tactile)
Chris.su (Tactile)
Longman (Tactile)
Safair (Tactile)
Bratwa (Tactile, Different Drum)
Bal (Vampire Rec., Different Drum, Bladerunnaz)

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.bladerunnaz.com/
http://djmarky.uol.com.br/

Hallagtnivaló, látnivaló:
http://www.myspace.com/bladerunnaz
http://www.myspace.com/djmarkyinnerground

http://www.myspace.com/musicfromstamina

http://www.myspace.com/djleeatlas

http://www.myspace.com/tactilevinyl

Top