Battle Of The Year - hazai selejtező a breaktánc világbajnokságra!

A Battle Of The Year világbajnokság történetében először rendeznek magyarországi selejtező versenyt április 19-20-án, a vecsési Sportcsarnokban. A hazai mgmérettetés három győztese az ausztriai középdöntőbe kerül, ahonnét egyenes út vezet a világbajnoki döntőbe! A kétnapos rendezvény nem csak a versenyző csapatok, hanem a nagyközönség számára is izgalmakat rejt, hiszen egy hihetetlen, a fizika törvényeit megcáfoló mozgáskultúra művészetének lehetünk a szemtanúi, és a workshopok és a táncoktatás révén magunk is próbát tehetünk.

A Battle Of The Year (BOTY) a világ első, ma már világszintű breaktánc bajnoksága, mely 1990 óta minden évben bemutatja a legjobb és legtehetségesebb breaktánc csapatokat, a világ minden részéről: az egymással párbajozó csapatok nemzetisége az Egyesült Államoktól Japánig terjed. A BOTY a műfaj legnagyobb seregszemléje, a világbajnoki döntőn évről évre 10.000 érdeklődő vesz részt, hogy a csapatversenyeken és párbajokon túl táncoktatások és a fórumok keretein belül ismerkedjen a hip-hop kultúrával.

A BOTY történetében a magyar csapatok számos szép sikert értek el, ennek ellenére csak idén szerveznek először magyarországi selejtező kört is. 2008 áprilisában végre a hazai breaktánc csapatok is lehetőséget kapnak arra, hogy összemérhessék tudásukat, a hazai és a nemzetközi színtéren egyaránt. A BOTY Magyarország három győztes csapata az Ausztriában megrendezésre kerülő, BOTY Délkelet-Európa selejtezőjén fogja képviselni Magyarországot. Az ausztriai BOTY egyetlen győztes csapata pedig egyenes ágon kerül be a németországi BOTY Világbajnokságra.

A BOTY egy olyan platform a breaktáncosok és az egész hip-hop kultúra számára, amely lehetőséget ad minden résztvevőnek, hogy kifejezzék önmagukat egy békés és multikulturális környezetben. A hazai selejtezőt még különlegesebbé teszi, hogy idén ünneplik a magyar B-boying és ez által a magyar hip-hop kultúra történelmének 25 éves évfordulóját is.

A magyarországi rendezvény kétnapos lesz. Április 19-én kerül sor magára selejtezőre, tehát ezen a napon láthatjuk az ország minden részéről érkező breaktánc csapatokat. A táncpárbaj ráadásul pénzdíjas: a nyertesek között a Red Bull jóvoltából 600.000 forintot osztanak szét. A házigazda a hazai hip-hop élet egyik legismertebb alakja, Györemix! lesz, a zenét pedig az ír DJ, Timber és a hazai Vinyl Warriorz biztosítják.. szerepel továbbá az A Force1 és az Iceline tánccsapat is. Workshopok és egyéb fórumok is várnak ránk ezen a napon, a második nap pedig kifejezetten erről és a táncoktatásról szól: április 20-án a többszörös világbajnok, Madonna táncosa, s egyben a Sony Playstation B-boy nevű játékának karaktere és reklámarca, a brit Mouse fogja oktatni az érdeklődőket, a másik tanár pedig a hip-hop kultúra 1984 óta aktív tagja, Csaba lesz, aki B-boy, tánctanár és koreográfus egyben.

A kétnapos rendezvényre napijegyek és bérlet is kapható már, országszerte a Ticketportal partnerirodáiban, valamint ezen a weboldalon, ahol otthoni jegynyomtatás is választható.

Battle Of The Year Magyarország Világbajnoki Selejtező
Vecsés, Sportcsarnok (Ferihegyi reptér, Fő út 90-92.)

2008. április 19. szombat 13.00 - 23.00 óráig
Versenyzők: A legjobb Breaktánc csapatok Magyarország minden részéről!
Host: Györemix! (HU)
Zsűri: Tim Twist (UK), Mouse (UK), Csaba (HU)
DJ’s: Timber (IRL), Vinyl Warriorz (HU)
BOTY fórum, B-Boy körök
Workshop: B-Boying, Locking, Popping
Showcase: Iceline (HU), A Force1 (HU)

Workshop - táncoktatás
Vecsés, Sportcsarnok (Ferihegyi reptér, Fő út 90-92.)
2008. április 20. vasárnap 13.00 - 19.00 óráig
Program: Bevezetés a Hip Hop Táncművészet stílusaiba. B-Boying, Toprock, Footwork, Locking, Popping, Streetdance
Tánctanárok:
-
Mouse UK - Többszörös Világbajnok, Sony Playstation, B-BOY the game játék karaktere és reklámarca, Madonna táncosa
- Csaba HU - 1984 óta a Hip-Hop kultúra aktiv tagja, B-Boy, tánctanár, koreográfus
Belépő a Workshop napra: 4800 Ft, ami tartalmaz 2x 1 óra táncoktatást (1-1 óra Mouse, Csaba)

Mindkét napra érvényes bérlet: 6.000 Ft

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.battleoftheyear.hu

Top