Trafó KMH - CocoRosie, Péterfy Bori, TÁP Színház

Nagy léptekkel közeledik a május, az évad utolsó teljes hónapja a Trafóban. Június elején még láthatunk két produkciót, de aztán bezár a ház és a szeptemberi évadindításra, valamint a Trafó 10 éves születésnapjának megünneplésére koncentrál. FIGYELEM! Májusban és júniusban előadásaink 20:30-kor kezdődnek! Jegyek már kaphatók országszerte a Ticketportal jegyirodáiban, valamint ezen a weboldalon.

A Trafó Galériában április 22-én nyílt az a kiállítás, amely az Impex - A könyv címet viseli. A West Balkán bezárásával otthontalanná lett Imoex Galéria egy kísérleti periódusra a Trafó Galériába költözik, ahol egy térbeli könyvet mutat be: egy komplex installációt, gondolatok térbeli és vizuális kiterjesztését. Mindehhez nyilvános beszélgetések, viták, és előadások kapcsolódnak majd, június 1-ig.

Visszatér a TÁP Színház a Minden Rossz Varieté transzvesztita-show változatával (TÁP TRAVI VARI, május 5., 22:30!), majd a Tünet Együttes és Szabó Réka a februárban bemutatott Nincs ott semmi... (képünkön) avagy alszanak-e nappal az álmok című koreográfiával (május 8-9.). Valamint Péterfy Bori a Love Band és az ütőhangszeres Nicht vor dem Kind együttessel áll ismét színpadra, hogy egy különleges koncertélményben részesítsenek bennünket május 10-én. Bori legújabb klipjét Mundruczó Kornél rendezte a Vámpír című számból, itt látható

Zenei téren két további csemegére kerül sor májusban! A Dave Binney Group koncertje május 17-én a New York-i jazz szcénát bemutató sorozatunk következő állomása. A szaxofonos olyan zenészekkel érkezik Budapestre, mint Chris Potter és Brian Blade, így egy garantáltan virtuóz zenei estnek lehetünk majd a szemtanúi.

A hónap nagy dobása a CocoRosie amerikai lány(testvér)duó budapesti fellépése, akik kultikus zenekarnak számítanak Európa-szerte, ám most először sikerült őket hazánkba csábítani. Az egyedi hangzású, furcsa megoldásoktól sem mentes - hárfát, zongorát, gitárt, beatboxot, operát és gyerekjátékok nyekergéseit ötvöző - zenét élőben hallani maradandó élmény, és nemcsak rajongóknak ajánlott! A Trafóba előzenekarral, valamint zongoristával és beatboxossal érkeznek. (május 18.) Érdemes megnézni, milyenek a lányok koncerten.. itt látható

Május második felében a táncé lesz a főszerep: a Három a tánc ismét! sorozat (a tavaly januári mintájára) három magyar koreográfusnak ad lehetőséget új darab bemutatására a Trafóban. Kun Attila a tavaly bemutatott Mindegy után ezúttal Mindkettő címmel készít előadást (május 15-16.), Gergye Krisztián a melankólia fogalmát járja körül új koreográfiájában (május 23-24.), míg Kovács Gerzson Péter a Tranzittal megkezdett, és Bankett-tal folytatott trilógia befejező darabját készíti Örök élet termékek címmel (május 30-31.). Emellett a Budapest Tánciskola ismét előáll második féléves munkája termésével (május 20-21.).

Júniusban két búcsúelőadással zárul az évad: a Frenák Pál Társulat négy éve bemutatott, ritkán játszott koreográfiája, a Fiúk (június 4-5.), valamint a Krétakör SzínházPESTIESTI című divatszínházi előadása is utoljára lesz látható a Trafóban (június 10-12.).

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.trafo.hu

Top