Ötéves a PASO! - születésnapi koncert a Pecsában

Ötéves a Pannonia Allstars Ska Orchestra! Az elmúlt év sikereit, és hatalmas bulijait megkoronázza az együttes május 16-ai, születésnapi koncertje a Petőfi Csarnokban, melyen igazán illusztris társaság várja majd az ünnepelni vágyókat... ismét fellép az amerikai Toasters és a cseh Fast Food Orchestra, a hazai vonalat pedig Kingston Cruisers, a CsizmáSKAndúr, az Irie Mafia, a Riddim Colony és az Another Day erősíti. A koncertterem mellett egy soundsystem helyszín is várja a táncolni vágyókat.. itt a Sound Sistaz és a PASO Soundsystem lesz a hangulatfelelős. A PASO koncertjén pedig olyan vendégek tűnnek majd fel, mint Harcsa Veronika, Kiss Erzsi, TB Homelock, RasTamás, Miksa (LB27) Erik Sumo, Sena, Colombo és még sokan mások... kedvezményes elővételi jegyek még kaphatók!

Éppen öt évvel ezelőtt, 2003. tavaszán alakult a Pannonia Allstars Ska Orchestra, s szerteágazó tevékenységüknek köszönhetően pár év alatt a magyarországi ska élet motorjává váltak. A PASO ugyanis nem csupán egy népszerű zenekar, hanem szervezőbrigád is egyben, mely a hazai tehetségek támogatása mellett egymás után hívja meg Magyarországra a nemzetközi ska-élet legjobb előadóit. Emellett a tagok számos további zeneprojektben is közreműködnek, mint például a PASO's Roots Rockers, a PASO Traditional Special, illetve a most is szereplő PASO Soundsystem, amely a különböző klubesteken lemezjátszókról játssza az '50-es, '60-as és '70-es évek Jamaikájának eredeti felvételeit, valamint a műfaj mostani követőinek számait.

A születésnapi koncert sztárvendége az a Toasters, amely több mint 25 éve működik már, és ezzel a legrégebbi amerikai ska zenekar. Nem is akármilyen, hiszen a jamaicai gyökerű zene legutóbbi fénykorának egyik zászlóshajói is ők egyben, vezetőjük, John Hingley pedig a Megalith Records alapítója, és ezzel az amerikai ska zenekarok legnagyobb segítője... többek között, hiszen a PASO két nagylemeze, Budapest Ska Mood és a The Return Of The Pannonians is itt jelent meg.

Az est másik vendége, a cseh Fast Food Orchestra szintén nem ismeretlen már hazánkban: a több mint tíz éves zenekar erőteljes, dinamikus, klasszikus alapokon nyugvó - vagy inkább lüktető - rocksteady skát játszik, melyben vidám two-stepek váltakoznak punkos és latin motívumokkal.

A program a PASO barátainak szereplésével válik teljessé: számos hazai zenekar, így a Kingston Cruisers, a CsizmáSKAndúr, a Riddim Colony és az Another Day is fellép, és vendégként feltűnik majd Harcsa Veronika, Kiss Erzsi, Erik Sumo, T.B. Homelock, Miksa, RasTamás, Columbo, Sena és még sokan mások... végül de nem utoilsó sorban három soundsystem is dolgozik majd a remek hangulaton, név szerint az Irie Maffia, a Sound Sistaz és a PASO Soundsystem.

A május 16-án, péntek este hatkor kezdődő születésnapi megabulira a Petőfi Csarnokban kerül sor - elővételes belépőjegyek még kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon, ahol otthoni jegynyomtatás is választható.

5 éves a PASO! - születésnapi koncert
2008. május 16., péntek 18 óra
Budapest, Petőfi Csarnok
Pannonia Allstars Ska Orchestra, The Toasters, Fast Food Orchestra, Kingston Cruisers, Riddim Colony, CsizmáSKAndúr, Another Day koncertek
Irie Maffia Soundsystem, Sound Sistaz, PASO Soundsystem
Belépő: elővételben 2600 FT (limitált példányszám!), a limit után 2900 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.paso.hu
http://www.paso.hu/szulinap

http://www.toasters.org/

http://www.fastfoodorchestra.cz/

http://www.riddimcolony.hu/

http://www.kingstoncruisers.hu/

http://www.myspace.com/skandur

http://www.anotherday.hu/

http://www.iriemaffia.hu/

http://www.myspace.com/soundsistazsoundsystem

Top