Óbudai Nyár: színház, mozi és koncertek napról napra

Június 13.-án indul az Óbudai Nyár változatos programsorozata, mely keretében koncertek, kiállítások, színházi előadások, filmvetítések, és megannyi kulturális élmény várja az érdeklődőket. Az augusztus 30-ig tartó rendezvényt - Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata felkérésére - a Sziget Szervezőiroda szervezi. A számos ingyenes program mellett a fizetős ellőadásokra jegyek már kaphatók országszerte a Ticketportal jegyirodáiban, valamint ezen az alábbi weboldalon.

"Nagy büszkeség számunkra, hogy az immár nyolc éves múltra visszatekintő Óbudai Nyár mára már Budapest egyik legszínvonalasabb kulturális rendezvénye” – mondta Bús Balázs, a kerület polgármestere, hozzátéve, hogy nincs még egy ilyen gazdag kerülete Budapestnek, mely kulturálisan és a vendéglátás szempontjából ennyire széles lehetőségeket tudna kínálni. Ehhez járul hozzá az Óbudai Nyár is. Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda ügyvezetője kiemelte, megnyugtató érzés, hogy míg évekkel ezelőtt a Sziget és a kerület felemás viszonyáról szólt a sajtó, mára már az önkormányzat a Sziget szervezőit kéri fel e színvonalas rendezvény szervezésére. „Igyekszünk eleget tenni a felkérésnek, és ha lehet még jobb, és színvonalasabb, a fiatalokra is odafigyelő programot összeállítani”.- mondta a főszervező.

A nyári szünettel egy időben, június 13.-án a KoncArt sorozattal kezdődik az Óbudai Nyár: Ez a sorozat lesz egyébként az idei év újdonsága, péntek esténként a Zichy Kastélyban ahol a napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, stand up comedy műfajában jeleskedő művészek előadásait közkedvelt magyar zenekarok koncertjei követik majd.A Fő téri estékcímű sorozatot, az Óbudai Danubia Szimfónikus Zenekar koncertje nyitja meg június 14.-én. A szombat esténként futó programsorozat ezután a műfajok színes kavalkádját vonultatja majd fel, kezdve a komolyzenétől a musicalen át az operettig. A Kert Mozi sorozatnak szintén a Fő tér ad otthont, vasárnap esténként magyar filmeket vetítünk, a műsort a közönség szavazatai alapján állítottuk össze. A KoncArt, a Fő téri Esték és a Kert Mozi programjai ingyenesek.

Az Aquincumi Múzeum, a Kiscelli Múzeum, a barokk Péter és Pál Főplébánia Templom, a Krúdy Gyula utolsó lakhelyéhez közeli Óbudai Társaskör (és annak kertje), valamint az óbudai éttermek, gazdag programkínálatukkal, idén is nyitva állnak az irodalom, a történelem, az építészet, a gasztronómia, a színház, és a társasági élet kedvelői előtt.

A Kiscelli Múzeum kertjében a "CRESCENDO.- a Liszt Ferenc Kamarazenekar hangversenyei verseny győztes fiatalokkal" című koncertsorozaton három olyan verseny győztes, fiatal művész mutatkozik be, akik már megjárták a nemzetközi versenyek idegtépő fordulóit, ahol nem a stopperóra és nem acélszalag, hanem a zsűri szubjektív, matematikailag mérhetetlen véleménye dönt. Kiállták a próbát, megharcoltak győzelmükért és most az idén negyvenöt éves, világhírű Liszt Ferenc Kamarazenekar kíséretével a közönség meghódítására készülnek.

Hangversenyek az az óbudai Péter és Pál Főplébánia Templomban: augusztus 23-tól négy egymást követő szombat estén orgona és kamarazenekari estekkel várjuk a zenét szerető közönséget Óbuda gyönyörű barokk templomában.

Békásmegyerre is ellátogathatnak a színház- és mozi-kedvelők. Az Óbudai Nyár augusztus 30-án, szintén Békásmegyeren, a Csobánka téren zár, ahol egész nap gyerekprogramok, sportprogramok, koncertek, színházi előadások várják a nagyérdeműt.

Top