LB 27 Reggae Camp Százhalombattán

A hazai zenei események között különleges csemegét jelentő LB 27 Reggae Camp Nemzetközi Reggae Fesztivál 2008. július 23-27. között ismét megrendezésre kerül, hogy tovább népszerűsítse Jamaica zenéjét, színes programot nyújtva. Az elmúlt évek sikeres szervezésének eredményeként a fesztivál rendre világhírű előadókat láthat vendégül, melyek közül kiemelkedik Bob Marley zenekara a Wailers vagy éppen a tavalyi vendég, King Yellowman. A hazai zenekarok mellett Szlovákiától Jamaicán át egészen Szenegálig több tucat nemzetközi előadót láttak már vendégül. Az idei sztárvendég Michael Rose (képünkön), a legendás Black Uhuru Grammy-díjas énekese lesz.

Az LB27 Reggae Camp reggae fesztiválként 1999 óta üzemel, és az elmúlt két évben Százhalombatta adott helyszínt a rendezvénynek. A helyiek vendégszeretének köszönhetően ez idén is így lesz: a Városi Szabadidő Központ és Strand területét hangulatos jamaicai "raszta faluvá" varázsolják a feszt öt napjára.

A fesztivál július 23-án soundsystem nappal indul: délután minden jelentős hazai reggae-man lehetőséget kap, hogy a lemezjátszóknál megmutassa tudását, legjobb lemezeit. A második nap a tehetséges hazai feltörekvő együttesekről szól, többek között a Honeyball, a Kingston Cruisers, a Kettő Kettő, valamint a jelenlegi felállásában utoljára koncertező Jah’s Warriors lesz hallható. 23 órától a Németországban élő csodálatos hangú Marlene Johnson lesz a vendég. A sokoldalú énekes és szövegíró művésznő Jah Meek háttérénekeseként tűnt fel a reggae szintéren. Marlene után egy Európában élő jamaicai rasta énekes, Natty King teszi fel az estére a koronát. Kevin Christopher Roberts, avagy Natty King legjobban a "Mister Greedy" és a "No Guns To Town" című slágerei által lett ismert. Mindkét előadót az európai szinten magasan jegyzett formáció, az osztrák House Of Riddim kíséri.

A koncertek után ismét a soundsystemeké a terep, másnap pedig a Re-G, a Tigris, Copy Con és a Pannonia Allstars Ska Orchestra viszi majd a prímet. Másnap a vendáglátó Ladánybene 27, az Another Day, a Knotty Headz és a Nicetime lép fel többek között. A házigazdák műsorában régi és új LB27 számok, néhány tradicionális roots nóta várható és természetesen felcsendülnek az idei év nagy reggae slágerei, a Fürdik a lelkem és a Judge Day is az új Babylon Cirkusz albumról.

Vasárnap, 27-én pedig számos hazai fellépő, többek között az Irie Maffia és a Roots Kompakt mellett 23:00-tól lép színpadra Michael Rose, aki énekével stílust teremtett a roots-dub vonalon. Fellépése a 2008-as európai turnéjának (Shoot Out Tour 2008) egyik állomása, és a koncerten zenekara, a jamaikai Dubline Band.. minden bizonnyal az örökérvényű Black Uhuru dalok is felcsendülnek majd.

A Reggae Camp nem csak a zenéről szól majd, hiszen a Camp Beach-en fürdeni is lehet majd, az LB27 Reagge Camp Fórumon a reggae kialakulásával, gondolati hátterével foglalkozó beszélgetések, előadások, filmvetítések várnak ránk, a Rasztaegyetemen pedig a reggae eszmei hátterét adó rastafarianizmussal tudományosan foglalkozó előadássorozatot hallhatunk, melynek előadója Szélinger “Menelik” Balázs aki ezen ismereteket oktatja a szegedi JATE hallgatóinak is. Csárli bácsi dühöngője a spontán zenei és baráti megnyilvánulások, hajnalig tartó hepajkodások helyszíne lesz, míg az Emberség Erejével Alapítvány Menedék néven emberi jogi játszóházat és chill sátort üzemeltet, ahol ahol teázni, vízipipázni, beszélgetni lehet, érdekes előadások zajlanak, de azt is szívesen látják, aki csak meg szeretne pihenni..

A Reggae Moziban éjszakánként videó kivetítőn riportokat, fantasztikus hangulatú reggae koncerteket,reggae filmeket és a Ladánybene 27 jamaikai útjairól készült felvételeket lehet megtekinteni, a Move Sátor - Zöld Zónában pedig az ELTE Környezettudományi Klub szervezésében működik majd információs-lazulós-játszó sarok. Kirakodóvásár, hajrasztázás, tűzzsonglőrök és sok büfé teszi teljessé képet... de a 24-én jelentkezők 5+1 fős csapatokban a focibajnokságon is részt vehetnek majd.

A Reggae Campre napijegyek és bérletek még kaphatók, országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon. A jegyek ára természetesen tartalmazza a sátrazás lehetőségét is.

2008. július 23-27.
Százhalombatta, Városi Szabadidő Központ és Strand
A bérlet ára 13.000 Ft
napijegyek: soundsystem napi (július 23.): 1.800 Ft, napijegy (július 24-25-26.): 3.000 Ft, vasárnapi jegy (július 27.): 4.000 Ft 2008. július 23-27. 

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.lb27.hu

Top