Sonata Arctica, Monster Magnet: szeptemberig kedvezményes áron!

Iskolakezdésig kedvezményes áron válthatjuk meg belépőnket az ősz két nagyszabású metalkoncertjére: november 14-én ugyanis a dallamos power metalt játszó finn Sonata Arctica, 21-én pedig az amerikai retro space rock Monster Magnet érkezik majd Budapestre, egy-egy fergeteges este erejéig. Az időben vásárlók kereken egy ezrest spórolhatnak mindkét koncert estében.

November 14-én ismét hazánkba látogat Finnország egyik legsikeresebb metal csapata, a Sonata Arctica. A zenekar 1996-ban, a finnországi Kemi városában alakult, és az elmúlt évtized alatt a dallamos power metal legnagyobb képviselőjévé nőtte ki magát. 2003 óta dolgoznak a Nuclear Blast kiadónál, és ekkor életük nagy lehetőségeként a Nightwish-sal turnézhatták körbe Európát. Rendkívül sikeres turnékat tudhatnak maguk mögött, és már Japánban és az Egyesült Államokban is ismertnek számítanak Tony Kakkoék. Legutóbbi lemezük, az Unia nemcsak a kiváló minőség és a magával ragadó dallamok miatt vívta ki a szakma és a rajongók elismerését, hanem mert ezzel az albummal a zenekar egyértelműen túllépett minden korábbi hatáson - beleértve a Stratovariust vagy a Nightwish-t - és a zenei életet forradalmasító finn előadók első vonalába lépett elő.

Hazánkban is gyakori vendégnek számítanak, az elmúlt években léptek már fel a Gamma Ray és a Nightwish előtt is, és saját turné keretében is óta rendszeresen visszalátogatnak hozzánk, legyen szó lemezbemutató turnéról, vagy csak egyszerű koncertkörútról. Unia című lemezüket már bemutatták, úgyhogy most az utóbbi helyzet áll fenn: zenélnek nekünk egy jót a Pagan's Mind és a Vanishing Point társaságában - természetesen a Petőfi Csarnokban, csakúgy mint legutóbb. A 6000 forintot kóstáló belépőt szeptember 1-ig 1000 forint kedvezménnel, 5000 forintért válthatjuk meg országszerte a Ticketportal jegyirodáiban, valamint ezen a weboldalon, ahol akár mobilunkra is kérhetjük a jegyet, vagy kinyomtathatjuk otthon.

Szeptember 1-ig vehetünk kedvezményes árú jegyet a finnek után egy héttel, november 21-én fellépő Monster Magnet koncertjére is. Az 1989-ben alakult amerikai hard rock zenekar remekül egyesíti a korai Black Sabbath és az ős-spacerock zenekar, a Hawkind örökségét, de igazán karakteres és ismert együttessé a frontember tette őket, hiszen a Dave Wyndorf gitáros-énekes vezette Monster Magnetnél kevés szórakoztatóbb zenekar van a világon. A hard rock legjobb toposzait éltetik tovább a mai napig, a szellemesség és egy jó adag irónia mellett állati erő van bennük, tudják mitől döglik a légy: egyik legutóbbi, Unbroken című klipjükben például egy jó tucat bikinis lány "asszisztál" a rock and rollhoz.

A pszichedelikus retro hard rock gárda utoljára 1999-ben, a Metallica előtt játszott Budapesten, s most újra itt vannak: tavaly megjelent, 4-Way Diablo című albumukat mutatják majd be november 21-én a Wigwam színpadán. Két vendégük a kozmikus space rockot szállító angol Pilgrim Fathers, és az ex-Fu manchu tagok által alapított sivatagi space rock csapat, a Nebula. A koncertre jegyek országszerte kaphatók a Ticketportal jegyirodáiban, valamint ezen a weboldalon.

2008. november 14., péntek 18.30
Budapest, Petőfi Csarnok
Sonata Arctica, Vanishing Point, Pagan's Mind koncertek
Belépő: 5000 Ft, szeptember 1-től 6000 Ft.

2008. november 21., péntek 19 óra
Budapest, Wigwam
Monster Magnet, Nebula, The Pilgrim Fathers koncertek
Belépő: 5000 Ft, szeptember 1-től 6000 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.concerto.hu
http://www.sonataarctica.info

http://monstermagnet.net

http://www.vanishing-point.com.au

http://www.pagansmind.com

http://www.nebulamusic.com/

Hallgatnivaló, látnivaló:
http://www.myspace.com/sonataarctica
http://www.youtube.com/watch?v=G1zkXdqcajk

http://www.myspace.com/monstermagnet

http://www.youtube.com/watch?v=s4O5epRZ_Zw

http://www.myspace.com/vanishingpointofficial

http://www.myspace.com/pagansmind

http://www.myspace.com/nebulamusic

http://www.myspace.com/thepilgrimfathers

Top