Sziget: Magyar Dal Napja: jegyek péntekig még kaphatók!

Egy nyolc órás monstrekoncert keretében az elmúlt öt évtized legnagyobb slágerei csendülnek fel augusztus 11-én, a Hajógyári szigeten a Magyar Dal Napján. Az egyszeri és megismételhetetlen bulin elhangzó majd’ nyolcvan slágert több mint kétszáz előadó közreműködésével hallhatjuk majd a Sziget Nagyszínpadán. A többnyire eredetiben megszólaló dalok mellett számos egyedi előadást is hallhatunk: Ákos például Demjén dalt, Lovasi Tankcsapdát ad elő, és erre az alkalomra összeáll a Rock Allstar csapat is. Jegyek kaphatók, a Ticketportal jegyirodáiban országszerte péntekig, illetve ezen a weboldalon.

Augusztus 11-én, a Sziget mínusz egyedik napján érdemes kora délután kilátogatni a Hajógyári szigetre. A Nagyszínpad kivetítőjén már 13 órától pörögnek a klipek, kivált azon daloké, melyek most nem csendülnek fel élőben a színpadon. 15 órakor a Budapest Bár előadói - Németh Juci, Rutkai Bori, Kiss Tibor, Keleti András, Lovasi András - lépnek a deszkákra, s hallhatóak lesznek a múlt dalai, új hangokkal. Utánuk jön a rap blokk: Animal Cannibals, Sub Bass Monster, Ganxsta Zolee és a Kartel. Ebben a blokkban felcsendül a hazai rap egy alapműve is: a Ludditák a Pajor Tamás előadásában elhíresült Brék című Neurotic számot viszik színpadra.

Négy órától Gerendás Péter csap a húrok közé, majd Neoton slágereket hallhatunk. Utánuk következik a Beatrice, az Ős-Bikini és a Bikini is. Ebben az órában zárásként Lukács Laci penget el két Tankcsapda számot. A következő etapban jönnek a underground alapvetések: URH, Kontroll Csoport, Sziámi, majd Balázs Fecó ad elő egyveleget saját dalaiból. Ezután jön két KFT szám, majd Bródy János és Tolcsvay László dalol el egy-egy örökzölddé avanzsált szerzeményt.

Délután 6 órakor lép színpadra Cipő a Republicból, majd a hazai jazz alapú dalszerzés két jeles személyisége, Szakcsi Lakatos Béla és Babos Gyula szerzeményeit hallhatja a nagyérdemű. Lovasi András a Csík zenekarral együtt lép fel, egyrészt saját dalát valamintegy Tankcsapda és egy Quimby szerzeményt énekelve. Majd színpadon a Pál Utcai Fiúk és őket követi Presser Gábor, Novák Péter, Geszti Péter, akik a Neked írom a dal című szerzeményt adják elő. Ezt a blokkot a Quimby zárja.

Somló, Geszti, Dés neve fémjelzi a következő blokk első felét, melyben Rapülők és Jazz+Az dalok is felcsendülnek, majd Karácsony János és Katona Klári, később Földes Hobo László és zenekara kapja meg a színpadot. Este nyolckor, az alkalomra - Frenreisz Károlyból, Tátrai Tiborból, Török Ádámból, Ferenczi Györgyből, Vikidál Gyulából, Pálvölgyi Gézából és Takáts Tamásból - összeállt Rock Allstar csapat ad elő magyar "rock-klasszikusokat". Ezt követi az Omega Tribute Band, s felcsendül a 10000 lépés, a Fekete pillangó, és a Petróleumlámpa is Keresztes Ildikó, Kalapács József és Roy vendégszereplésével. Később Szörényi Levente és Bródy János lép a Sziget Nagyszínpadára és a Társulat előadásában felhangzik egy egyveleg az István a királyból is.

21 órakor Rúzsa Magdi elénekli a Ha én rózsa volnék című alapdalt, majd magyar musicalekből hangzik el válogatás Novák Péter, Gazdag Tibor, Puskás Péter, Fekete Linda előadásában. Aztán jön csikidam és rockandroll, de hallhatunk egy Fenyő-Szikora duettet is. Majd színpadra perdül az acélváros legnépszerűbb zenekara, az Edda. Az utolsó órában lép fel Ákos egy Demjén Ferenc számmal illetve egy Presser kísérettel. Őt követi Zorán és a Back II Black: Zene nélkül mit érek én? című örökbecsűvel. A nyolc órás monstrekoncertet 23 óra előtt a finálé zárja majd.

Top