Al Di Meola, Férfi és Nő, Váradi Roma Café, Botafogó és Csík zenekar Szegeden

2007-ben zárta be kapuit az 1979-ben épült Szegedi Ifjúsági Ház, hogy a mai kor követelményeinek és igényeinek megfelelő modern szórakoztató és rendezvényközpontként, kívül-belül teljesen megújulva nyisson ki 2008 szeptemberében, immár új névvel, mint IH Rendezvényközpont. Szeptemberben többek között Al Di Meola, Kepes András a Csík zenekar és a Botafogó együttes szerepel a programban, és sor kerül a Férfi és Nő című koncert bemutatására is Kulka János, Cserhalmi György, Básti Juli és Udvaros Dorottya főszereplésével. A programokra elővételben is megválthatjuk jegyünket, országszerte a Ticketportal jegyirodáiban (Szeged több pontján is), valamint az alábbi weboldalon, ahol otthoni jegynyomtatás is választható.

Az épület a Tisza parton, a belvároshoz közel, a NOVOTEL Hotel valamint a Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum közvetlen szomszédságában található. Megelevenedett képeslapként tárul elénk a város jól ismert panorámája a Belvárosi híddal, a Dóm kettős tornyával és a Móra Ferenc Múzeum sziluettjével.

Az IH Rendezvényközpont modern technikai felszereltségével megújult termeivel a kulturális programokon, koncerteken kívül kiváló helyszínéül szolgál az üzleti rendezvényeknek, konferenciáknak, kiállításoknak is. A mai kor elvárásihoz igazodva a teljes épület légkondicionált, és a Tisza felé megnyitott ablakokkal természetes fény világítja be az egész házat. A belsőépítészeti megoldásokra a modern fiatalos stílus jellemző. Az épület külső dísze Szeged turisztikai látványosságait bővíti - a homlokzat programozható fényjátéka az esti órákban különösen szép látványt nyújt.

Programok szeptemberben
Al Di Meola - szeptember 3. szerda, 19.00 óra
Az IH nyitóprogramján a világ egyik leghíresebb gitárvirtuóza, az amerikai Al Di Meola lép fel. A világhírű dzesszgitárost a latin dallamok és a bossa nova mestereként tartják számon. Szegeden most láthatja őt először a közönség.
Belépő: 7900 Ft, Délmagyarország előfizetőknek: 5900 Ft. (Kedvezményes jegyek a Délmagyarország és a Délvilág ügyfélszolgálatán kaphatók.)

Váradi Roma Café - szeptember 12, péntek, 19.00
Az áprilisban megjelent Espresso című lemezre épülő koncert, ahol az új dalok mellett természetesen felcsendültek a jól ismert régi slágerek is.
Belépő: elővételben 2000 Ft, a helyszínen: 2400 Ft

Férfi és Nő - Koncert négy színészre és zenekarra - szeptember 11., csütörtök, 19.00
"Mi történhet meg férfi és nő között? Minden. Bármi. A szenvedélytől a közönyig akármi. Össze lehet foglalni mindezt egyetlen koncertben? Igen. Legalábbis erre vállalkozik négy kiváló színész (két nő és két férfi) és egy kiváló zene. A szöveg sem utolsó." (Bereményi Géza)
Hat Kossuth-díjas lép egyszerre színpadra – a négy színész, Básti Juli, Udvaros Dorottya, Cserhalmi György, Kulka János, valamint Horváth Kornél ütőhangszeres, Dés László zeneszerző, zongorista, szaxofonos. Egy hetedik Kossuth-díjas, Bereményi Géza a dalszövegeket írta és a produkciót rendezte.

Belépő: 5500 Ft.

Apáca-pác - musical - szeptember 14., vasárnap, 15.00 és 19.00, szeptember 15., hétfő, 19.00 óra
Dan Goggin-darabja, az Apáca-pác egy nagyon vidám revümusical, mely igazi, felhőtlen szórakozást ígér közönségnek 9-től 99 éves korig. Szereplők: Kürtös Petra, Szilágyi Annamária, Márkus Judit, Papp Gabriella és Varga T. Zsuzsa
Rendező, díszlettervező: Janik László
Koreográfus: Kolep Zoltán
Jelmeztervező: Papp Janó
Zenei vezető: Kovács Gábor

Kepes András: Eszkimó puszi - szeptember 24, szerda, 19.00
Kepes András legutóbbi TV-műsora, a VILÁGFALU élményanyagára épül. Az előadás egyrészt a legszórakoztatóbb részeket, másrészt a felvételekből kimaradt izgalmas történeteket idézi fel, különös tekintettel férfi és nő kapcsolatára a különböző kultúrákban, de épít a szerző-riporter személyes élményeire is. Az előadást vetítés színesíti. Az előadás után Kepes András dedikálja legújabb kötetét.
Belépő: 1800 Ft

Csík zenekar - "Ez a vonat ha elindult, hadd menjen..." c. lemezének bemutató koncertje és táncház - szeptember 25., csütörtök, 19.00
A Csík zenekar 20 éve meghatározó szereplője Magyarország népzenei életének. Rengeteg koncert, táncház és jó néhány sikeres zenei album tette népszerűvé nemcsak a zenekart, de a magyar népzenét is - hazánkban és külföldön egyaránt. A

koncert után tánctanítással egybekötött táncház várja a közönséget.
Belépő: 1200 Ft

Botafogo táncegyüttes: Tűzcsizmák - szeptember 28., vasárnap, 19.00
A show-tánc világbajnok, látványtánc Európa-bajnok Botafogo Táncegyüttes kétrészes színházi estje. A fergeteges tánc-showban az együttes elmúlt 22 évének legsikeresebb koreográfiái láthatók egyetlen előadás keretében. Többek között szerepel a műsorban a legendássá vált Kabaré is. Az est folyamán helyet kap a virtuozitás, a humor, az erotika és minden olyan „botafogós” táncnyelven írt mozdulat, ami alapja a közönség elkápráztatásának.
Belépő: 2200 Ft, csoportoknak (min. 10 fő) 1500 Ft

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.ihrendezvenykozpont.hu

Top