José Padilla az A38-on

Elérkezett az ősz, és elérkezett az ideje a finom őszes hangulatoknak is. Most 3-án, ezen az október eleji pénteken a downtempo lounge nagymestere, José Padilla érkezik az A38 Hajóra, hogy egy andalító szettel mutassa meg: nem véletlenül ő a világ egyik legelismertebb DJ-je, és nem véletlenül lett az általa létrehozott Café del Mar mixsorozat oly népszerű. Kiegészítésként két, stílusában tökéletesen passzoló magyar produkció, a Lushlife Sound System és Bergi & Dalma duója, no meg a Kiégő Izzók teszi teljessé az estét. Jegyek még kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon, ahol otthoni jegynyomtatás is választható. 

Akinek fogalma sincs arról, hogy kicsoda José Padilla, legalább egy mixet az is hallott tőle az elmúlt tíz évben. Az elektronikus chill out spanyol nagymestere találta ki ugyanis a maga nemében zseniális Café del Mar sorozatot, ezt az elegáns, finom hangulatú és szépségesen eklektikus válogatás-szériát, ami az azonos nevű ibizai klub védjegyévé vált. Kortárs elektronika és klasszikus dzsessz-sztenderdek, Pat Metheny és Leftfield, szépséges downtempók a mediterrán napfelkeltében...

José Padilla amellett, hogy biztos kezű és igen jó ízlésű DJ, valószínűleg a világ legtürelmesebb lemezlovasa. 1975-ben költözött Ibizára, és másfél évtizeden keresztül pincérként tengette életét, amíg 2001-ben elérkezett a pillanat, amire egész életében várt: a Café del Mar rezidense lett, igaz csak egy reménytelen hajnali időpontot kapott. Padilla erényt kovácsolt a szükségből, és gyorsan a világ egyik legmenőbb ejtőző-helyévé varázsolta a klubot. A Café del Mar napfelkeltéi azóta legendássá váltak: a csodás hajnalban Padilla finom muzsikáira lehet ejtőzni az átdorbézolt éjszaka fáradalmai után. A nagyszerű ambientekből összeálltott lemezek aztán hatalmas sikert arattak, és bár Padilla régen - a hetedik rész óta - nem vesz részt a szerkesztésben, a Café del Mar sorozat végérvényesen összefonódott a nevével. Padillának azóta két szólólemeze jelent meg, mindkettő a jól bejáratott úton haladva vegyíti a downtempo elektronikát a mediterrán muzsikákkal és a laza dzsesszekkel.

Hazai részről szerepel a Lushlife Sound System, vagyis a kitűnő magyar DJ-páros, Zoohacker és Konrad Lushlife Projectjének soundsystem verziója. A Lushlife Project finom downtempója mintha pont egy Café del Mar-válogatásról szaladt volna le: a 2005-ben az egyik legnevesebb lounge-kiadónál, a Mole Listening Pearls címkénél megjelent Budapest Eskimos csodás ambient-darabok gyűjteménye. A két DJ-producer eltérő gyökerei (Zoohacker zenetanár és zenetörténész, Konrad pedig a RadioCafe oszlopos műsorvezetője) remekül egyesülnek a Lushlife-ban: elegánsan és magabiztosan nyúlnak akár népzenei alapokhoz (és ne feledjük: akkor tették ezt, amikor még egyáltalán nem volt olyan nagy divat, mint manapság), professzionális gépészkednek, az anyagot nagyvonalúan egészítik ki élő hangszerekkel és természetesen énekhanggal. Nincs értelme tagadni: a Lushlife Project a maga műfajában világszínvonalú produkció, méltó kiegészítése José Padilla szettjének.

Szerepel még az este folyamán Bergi & Dalma, azaz a Berger testvérpár, akiknek nevét külön-külön sokan ismerik: Bergi az utóbbi tíz évben végigturnézta Magyarországot és Európát, d'n'b-, elektró-, és minimálszettjeivel jelentős közművelődési funkciót is betöltve. Bergi a lemezlovaskodás mellett partiszervezőként is elismert, a Fresh ER, illetve újabban a Monkey6 tagjaként jó ízléssel válogatott, nagyszerű DJ-ket hozott hazánkba. Ikertestvére, Dalma az új generáció fantasztikus hangú és személyiségű énekesnője, akinek összetéveszthetetlen orgánumát a Singas Project, az Esclin Syndo és a Realistic Crew lemezein és fellépésein élvezhetjük.

2008. október 3., péntek 22 óra
Budapest, A38 Hajó
José Padilla, Lushlife Sound System, Bergi & Dalma
visuals: Kiégő Izzók
Belépő: elővételben 3800 Ft, a fellépés napján: 4500 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.a38.hu

Top