Trafó: a novemberi kínálatból

Sűrűre sikerült a novemberi program a Trafóban - a színes kínálatból néhány eseményt ajánlunk kiemelten. A rendezvényekre jegyek kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint az alábbi weboldalon, ahol otthoni jegynyomtatás is választható.

2. dunaPart – Kortárs magyar előadóművészeti platform (nov. 13-17.)
A Trafó és a Krétakör kezdeményezéseként külföldi művészeti menedzserek koncentráltan, 4 nap alatt nézhetik meg azokat a magyar előadóművészeti produktumokat, melyek jó eséllyel léphetnek be a nemzetközi kulturális piacra. A cél az, hogy a magyar kortárs előadóművészek nagyobb eséllyel legyenek jelen külföldi színpadokon. A Trafó mellett tíz további budapesti helyszínen számos előadást láthatnak a menedzserek mellett az érdeklődők is. (www.dunapart.net)

3. Légitársaság - Levegőbe szállunk Magyarország kisebbségeivel (Trafó Galéria, okt. 30.-nov. 30.)
Joanna Rajkowska lengyel művész városnéző repülésre hívta olyan magyar csoportok képviselőit, amelyek a társadalmi teret a rendre való hivatkozással radikálisan, jórészt nemzeti alapon szűkítenék le; valamint Magyarországon élő külföldieket, kisebbségek és marginalizált csoportok tagjait. Kényes kérdések kerülnek terítékre..
Megnyitó: okt. 29. szerda 19h, beszélgetés a művésszel: okt. 31. 17h

4. Indiai khatak tánc és szitárkoncert (nov. 10. és 22.)
Pandit Birju Maharaj az észak-indiai, alapvetően történetmesélő kathak tánc legismertebb előadója. Az este folyamán 9 táncos és 5 zenész mutatja be a kathak tánc történelmi változásait, valamint megismerhetjük az átlényegülésben nagy szerepet kapó fellépő ruhák végtelen változatait. Másfél héttel később Ustad Shujaat Khan világhírű szitárművész és énekes érkezik a Trafóba, aki először jár Magyarországon! A már 6 évesen csodagyereknek tartott előadó a hangjával is szitárjával olyan érzelmeket tudott már fiatalon is kifejezni, amire nagyon kevesen képesek.

5. Árvai György Haláltrilógiája egyben (nov. 20-21.)
Színházi körutazás csoportosan, idegenvezetővel. Árvai György három részből álló sorozata ezúttal egy este alatt, három különböző helyszínen látható! A túra a Trafóban indul…

6. Folytatódik az új cirkuszi sorozat (nov. 28-30.)
Eric Lecomte francia cirkuszművész megzabolázza a szabadesés törvényét a 9.81 című előadásban! A függőfalakból álló díszlet, a vetítés és a zene az őserdőket idézi, míg a művész a dzsungelt benépesítő vadállatok mozgását utánozva bámulatos könnyedséggel veszi birtokba a teret. A francia művész több mint egy évtizede dolgozik kötéltáncosként és levegő-akrobataként. A 29-i előadás után Novák Eszter rendező beszélget az alkotóval.

7. Kortárs Drámafesztivál – nálunk két táncelőadással (nov. 24-26.)
Egy kanadai és egy szlovén táncelőadás érkezik a Trafóba a KDF keretében: Dave St-Pierre-t a kanadai kortárs táncélet fenegyerekeként tartják számon, aki a tavalyi A lelkek pornográfiája előadás folytatását hozza el (Egy kis gyöngédséget, a francba is!); míg Maja Delak koreográfiájában (Expensive Darlings) hét nő játssza a főszerepet, akik szavakba és mozdulatokba öntik személyes életútjukat és a tánchoz fűződő viszonyukat.

Top