Merlin Színház: váltsd meg jegyed a Ticketportalnál!

Sok olyan hely működik Magyarországon, amely vendégjátékokat fogad be. Olyan hely is akad, ahol a külföldi közönség is megnézhet egy-egy idegennyelvű előadást. Olyan helyeket is találunk, ahol a jelen hazai és európai jelenségeiről, problémáiról lehet eszmét cserélni. Van néhány olyan színház az országban, amely számára fontos a kortárs művészet. De csak egy olyan hely van, amely mindezeket együtt tudja. A Merlin. És ennél még többet is. Az előadásokra jegyek elővételben is vásárolhatunk, országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint az alábbi weboldalakon, ahol otthoni jegynyomtatás is választható.

A Merlin színház, alkotóműhely, koncerthelyszín, kiállítóhely, étterem, egyszóval egy sokoldalú művészeti központ, melynek szívében az ember áll. A Merlin egy befogadó színház, mely a hazai közönséget meg szeretné ismertetni a nemzetközi színházi élet kiemelkedő képviselőivel: nívós külföldi produkciókat, alternatív előadásokat hoz el hazánkba. De nem csak színházat, táncot, cirkuszt, bábjátékot is, vagy bármely olyan soha nem látott, művészeti területek határmezsgyéjén mozgó előadást, amely izgalmas lehet a hazai közönség számára.
A Merlin ezen felül bemutatkozási lehetőséget kíván biztosítani nemzetközi színvonalú hazai társulatoknak is, egyfajta alkotóműhelyt létrehozni a tehetséges magyar alkotók számára. A Merlin egy befogadó hely, mely örömmel lát bárkit, legyen az alkotó, színház- és táncrajongó, zenekedvelő, vagy akár csak olyasvalaki, aki egy kellemes estét szeretne eltölteni a ház klubjában. A Merlin egy olyan nyitott kulturális intézmény, melynek hitvallása szerint a kultúra nem szűkíthető le pusztán a hagyományos értelemben vett kulturális programokra, színházra, táncra, képző- és iparművészetre vagy zenére, hanem abba beletartozik az életünket meghatározó számos más terület, a minket körülvevő világ is.

Jailbreak MindA Merlin Színház repertoárjából:
A Képek Ideje – Temps d’Images Fesztivál keretében
Fabien Prioville (FR/D): Jailbreak Mind / tánc

virtuális világ – elszigeteltség – erőszak
virtual world – isolation – agression
2010. február 9. kedd / 20:00

Koncepció, koreográfia, tánc: Fabien PRIOVILLE
Zene: Frank SCHULTE
Videó: Uli SIGG

Az otaku olyan tízen-huszonéves fiatal, aki kizárólag a mangákból, képregényekből, videójátékokból épített saját virtuális világában életképes. A digitális kor gyermeke. Japánban teljes iparág épül ennek a generációnak a manipulált fogyasztási szokásaira.
Szívük a számítógép surrogásának ritmusára dobban, szóhasználatuk a gépek nyelvezetéhez alkalmazkodik. A társadalmi érintkezési felületeket óvatosan kerülik, hiszen számukra a való világ egy furcsa, elképzelhetetlen, távoli bolygónak tűnik, ahol lépten-nyomon veszélyek és ellenségek leselkednek rájuk.
„A neonreklámjairól és méretes játéktermeiről híres tokiói Akihabara negyedben véres ámokfutás szemtanúi lehettek a vasárnapi vásárlók. A huszonöt éves, magát később »gengszternek« valló Kato Tomohiró egy kisteherautóval hajtott a tömegbe, majd a kocsiból kiszállva túlélőkéssel támadta meg a járókelőket. A férfi ámokfutásának hét halálos áldozata, és tíz sebesültje van.” Olvashattuk a hírt 2008 júniusában. Fabien Prioville, akit az izgatott, hogy hogyan torzulhat el ennyire a képernyő előtt nevelkedett ember valóságérzék(elés)e,  ezt a hírt dolgozza fel szólójában.
Fabien Prioville a kanadai La La La Human Steps társulatánál kezdte pályafutását, majd 1999 és 2006 között a Tanztheater Wuppertal tagjaként Pina Bausch több koreográfiájában szerepelt. Azóta dolgozott többek között Nagy Józseffel és Davis Freemannel is. Koreográfiákat az utóbbi három évben kezdett készíteni. A Jailbreak Mind első önálló, független munkája.

Videórészlet a darabból:
http://www.youtube.com/watch?v=iaWfintqsFU&feature=related 

TriviálSpidronműhely: TRIVIÁL
José Triana: „ A Gyilkosok éjszakája” című drámája alapján
2010. február 16. / 22.30.

Egy pince, három Testvér.
Triviális, azaz mindennapi.
Kettőt közülük lánynak neveltek.
Triviális, vagyis felháborító. 
„Apa”  bezárta őket a pincébe.
Triviális, lényegtelen.
Triana kiindulópontja  a szabadság, az egzisztencia kérdése  a  XXI. században. Triviális?
Nem kérdés, lételem.
Közönséges, közismert, közhasználatú, otromba, elcsépelt, útszéli, magától értetődő, egyértelmű, nem-szisztematikus, promo-porno.
Szellemi értelemben: lapos, primitív, igénytelen, agyoncsépelt, silány. Triviális.
Szereplők:
Fogarasi Gergely
Horváth András
Horváth Kristóf
Látvány:
Bogó Krisztina, Bredár Zsolt, Keszei Bori, Réthelyi András
Asszisztens:
Bácsi Fruzsina
Rendezte:
Réthelyi András

A Spidron Színházi Műhely és a Labor42 Társulat közös bemutatója.

A Merlin Színháznagytermében megrendezésre kerülő előadások listáját ide kattintva, míg a Kamara programjait ide kattintva találhatjuk.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.merlinszinhaz.hu

Top