Presidance Company: Hungarythm – jegyek már kaphatók!

Magyarországon eddig egyedülálló művészeti színvonal, lenyűgöző látványvilág és nemzetközi hírnév. Ezt a három célt tűzte ki maga elé a 2008 nyarán alakult Presidance. A társulat Hungarythm című, első műsorával múlt év februárjában mutatkozott be a nagyközönség előtt. A produkció előadásaira jegyek már kaphatóak, országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben és az alábbi weboldalon, ahol otthoni jegynyomtatás is választható.

A Presidance együttes célja, hogy a páratlan magyar kultúrkincset újszerűen felhasználva olyan XXI. századi produkciót hozzon létre, amely minősége és különlegessége révén az egész világon felkelti az érdeklődést Magyarország iránt, és képes egy új, pozitív országimázs kialakítására.
A Presidance kreatív "agya" és művészeti koncepciójának megalkotója Vári BertalanHarangozó-díjas táncos, nemcsak saját, eddigi tapasztalatait foglalja össze a most készülő előadásban, de az utóbbi évben a világ vezető tánctársulatainak előadásait inspirációként használva egy Magyarországon eddig ismeretlen, és még a külföldi sztárfellépők - Cirque de Soleil, Michael Flatley - tükrében is egyedülálló produkciót és látványvilágot hozott létre.
Az ígért színvonalat jól jelzi a társulat válogatása és összetétele: az áprilisi castingon a Művészetek Palotájában az ország minden tájáról jelentkezők közül válogatták ki azt a tíz táncost, aki részt vehet a Presidance társulatban. Legtöbbjük a Magyar Táncművészeti Főiskolán tanult, és fiatal koruk ellenére rendkívül tartalmas és javarészt neves társaságoknál - Honvéd Néptáncegyüttes, ExperiDance - szerzett szakmai rutinnal rendelkeznek.
A táncosokat a színpadon a Kerekes Band kíséri. Korszakalkotónak is nevezhető újításuk, hogy az autentikus magyar népzenétfunk, jazz, rock, pszichedelikus és elektronikus zenei műfajokkal társítva formálják az egészen egyedi, általuk csak ethno-funkként aposztrofált stílussá. A Presidance színpadi világát az együtteshez csatlakozó artisták egészítik ki, akik cirkuszi elemeket csempésznek a darabba.
A Hungarythm teljesen interaktív rendezésnek köszönhetően a nézők az előadás résztvevőinek, az élmény egyenrangú részeseinek érezhetik majd magukat. A tervek szerint azonban érdemes igyekezni, ugyanis a jövő szezon után a társulat szinte kizárólag külföldön, a világot járva lép majd színpadra.
A Magyarországon eddig ismeretlen, háromdimenziós fénytechnika és a táncosok mögött elhelyezett ledfal mind azt jelzik, hogy a magyar kultúra hagyományos elemei megfelelően újraértelmezve a huszonegyedik században is korszerű jelentéssel bírnak. Ugyanezt az érzetet erősítik a színpadon látható egyéb interaktív díszletek, a rendkívül erős látványelemek és a díjnyertes Forgó Diána Napsugár által tervezett jelmezek is. A Presidance látványvilágának erejét jól mutatja, hogy a társulatról Berki Bea által készített stúdiófotók egy amerikai fotópályázat shortlistjére is felkerültek.

Kapcsolódó weboldalak:
Belépők országszerte a Ticketportal irodáiban 
Jegyek akár otthoni jegynyomtatással, kezelési költség nélkül
http://www.presidance.com 

Top