Haydn Év 2009 - jegyek még kaphatók!

2009. január 1-én útjára indult a Haydn Év 2009 Magyarországon és világszerte egyaránt. Jegyek kaphatók országszerte a Ticketportal jegyirodáiban, valamint az alábbi weboldalon, ahol akár kezelési költség nélkül, otthon is kinyomtathatjuk belépőnket.
 
A Hungarofest Kht. KLASSZ Zenei Irodája, együttműködésben a Haydn Tanácsadó Testülettel, magyarországi zenei intézményekkel és külföldi partnereivel egyaránt azon dolgozik, hogy a 200. jubileumi év kapcsán az osztrák zeneszerző munkásságát, mely rengeteg szállal kötődik Magyarországhoz, minél több oldaláról bemutassa. Hogy a szimfónia és a vonósnégyes feltalálója ne csak a vájt-fülű zenerajongók táborának jelentsen egyedülálló koncertélményt, hanem mindenki megalkothassa a saját Haydn-képét.
 
A Hungarofest Kht. KLASSZ Zenei Irodájának kiemelt célcsoportját képezik a fiatalok. Ennek a szellemében, a Haydn Év 2009 során új utakat keresnek, hogy a komolyzenét, mint a „szórakoztató" zene alternatíváját, közelebb vigyék az ifjúsághoz is. Neves művészek közreműködésével szervezett rendhagyó énekórák, Haydn életéről és koráról szóló alternatív iskolai tananyag, valamint számos cross-over esemény hivatott megtörni azt a klisét, miszerint a „komoly” zene unalmas, avitt, poros „lejárt lemez" lenne.
 
Hogy a partneri kapcsolatokat még szorosabbra fűzzék, 2009 nyarán elindítják a „Vendégségben Eszterházán" című sorozatot, melynek során a kiemelkedő külföldi Haydn Fesztiválok (az eisenstadti Haydn Ünnepi Játékok, a mecheleni Haydn-Biennale Vlaanderen és a brühli Kastélykoncertek Haydn Fesztiválja), valamint európai kulturális régiók mutatkoznak be Haydn nyugat-magyarországi lakhelyén, a fertődi Esterházy-kastélyban.
Hiszen Haydn maga is „vándorol" a kultúrák között, remekműveire egyaránt hatott a német, horvát és magyar népzene, valamint az osztrák és angol udvari kultúra.
 
Szóljon tehát a Haydn Év 2009 egyrészt a „teremtésről", másrészt a felfedezésről: a komolyzene, a bécsi klasszika és a haydni életmű megismeréséről, megszeretéséről. Koncerttermeink 2009-ben legyenek Haydn műveitől hangosak, és adjuk hírül a világnak, hogy Magyarországon a Zenét nagybetűvel írják!

Kapcsolódó weboldalak:
Belépőjegyek a Ticketportal jegyirodáiban országszerte
Koncertjegyek az interneten otthoni jegynyomtatással is, kezelési költség nélkül
http://www.haydn-2009.hu

Top