A Madách Színház programjából - Contact, Spamalot

Az 1999-ben felújított Madách Színház alkalmanként 804 nézőt fogadhat. Korszerű, minden igényt kielégítő technikai felszereltséggel rendelkezik, valamint klimatizált, így nyári üzemmódban is működhet. A Kárpát medencei, dalmáciai és észak olasz mintákat utánzó enyhén mediterrán hangulatú közönségfogadó terek tágasak és komfortosak, berendezésük a megszokott hajlított vonalakat követi.
A falakat Horesnyi Balázs díszlettervező elképzelései szerint művészi kivitelű díszfestés borítja.
A nézőtér mennyezetét Götz Béla, a színház vezető díszlettervezője által megálmodott freskó díszíti, melyen a commedia dell' arte álarcos figurái szállnak a felhős égen át egy közép-európai értelemben vett álomszínház felé és fölé. Jegyek kaphatók országszerte a Ticketportal jegyirodáiban, valamint az
alábbi weboldalon, ahol akár kezelési költség nélkül, otthon is kinyomtathatjuk belépőnket.

Contact
musicalfantázia
Susan Stroman és John Weidman műve

Eleinte hagyományos kétrészes musicalnek készült, később találta meg sajátos formáját.Kiderült, hogy a figurák nem kívánnak énekelni, de nagyon is akarnak táncolni. Végül is egy különleges musical született, három történetből, táncos színészekkel és színész táncosokkal. A mű a tánc és a dráma elegye. Ilyen igényű művet Magyarországon még nem mutattak be.
Az eredeti produkciót 1999-ben mutatták be New York-ban a Lincoln Centerben, majd a Broadway-n és több mint ezer előadást ért meg. A zene modern rockzenéből és klasszikusokból áll - Csajkovszkij, Bizet, Grieg és mások műveiből. A londoni West Enden 2002-ben a Queen's Theatre-ben mutatták be.
A Madách Színház a Contact-ot Susan Stroman eredeti koreográfiájával mutatja be. A szereplők kiválasztása meghívásos meghallgatás után történt. Az előadásban színre lépnek a Madách Színház színművészei, táncművészei, a Magyar Állami Operaház
balett együttesének vezető művészei, valamint a KFKI Kamarabalett tagjai.
Susan Stroman színházi-, és filmrendező, koreográfus és előadóművész. Ezzel a produkcióval elnyerte a legjobb musicalért járó Tony-díjat. Egyéb munkáiért további 13 díjat kapott.

A magyar változat rendezője: Szirtes Tamás
Bemutató a MadáchSzínházban: 2009. május 30., 31.

Spamalot avagy a Gyalog Galopp
Szövegkönyv és dalszöveg: Eric Idle   Zene: John Du Prez és Eric Idle

Monty Python
Spamalot című musicaljének alapja a Gyalog galopp című világsikert aratott film. Extra meglepetés a Monty Python kedvelőknek, hogy a humorcsapat más filmjeiben megismert és megkedvelt részletek is megjelennek a Spamalotban.
A Spamalot című musical Arthur Király és a Kerekasztal lovagjai abszurd kalandjait meséli el, akik Istentől azt a feladatot kapták, hogy keressék meg a Szent Grált. Útjuk során találkoznak a jól ismert Monty Python figurákkal, így a Fekete Lovaggal, Timmel, a bolond varázslóval, a Lovagokkal, akik azt mondják: "Ni!", és egy vérszomjas fehér nyúllal
A nagysikerű musical ősbemutatója 2005. márciusában a New York-i Shubert Színházban volt, London meghódítása 2006. októberében kezdődött a West Enden, a Palace Theatre-ben.
A Spamalot 14 Tony-díj jelölést és 3 elnyert Tony-díjat tudhat magáénak.
A Madách Színház hagyományaihoz híven önálló rendezésben, díszletben, jelmezben és koreográfiával viszi színre a világsikerű musicalt. Az angol szerzők, elismerve és nagyraértékelve a Madách Színház eddigi sikereit, engedélyezték a darab budapesti non replica előadását. A gondosan kiválasztott, sikeres és népszerű szereplőgárda játéka, az újfajta rendezői és szcenikai megoldások reményeink szerint ezúttal is meghozzák a várva várt sikert.

Rendező:  Szirtes Tamás
Bemutató: 2009. szeptember 25., 26., 27.

Kapcsolódó weboldalak:
Madách Színház belépőjegyek a Ticketportal jegyirodáiban országszerte 
Színházjegyek az interneten otthoni jegynyomtatással is, kezelési költség nélkül
http://www.madachszinhaz.hu/

Top