Nyár a Tháliában - Jegyek már kaphatók!

Nyáron sem áll meg az élet a Thália Színházban, mivel két bemutatót ( Sírpiknik, Csókol Anyád! ) és két sikerdarabot ( Csákányi - Kulka, Hat hét hat tánc ) is műsorára tűzött a színház. Jegyek kaphatók országszerte a Ticketportal jegyirodáiban, valamint az alábbi weboldalon, ahol akár kezelési költség nélkül, otthon is kinyomtathatjuk belépőnket.

Sírpiknik

Bemutató: 2009. július 6. 

 „ és férfiak - téblábolnak a maguk bonyolult, és remélhetőleg hosszú  öregkora felé. Bárhol, bármely nyelven könnyen megbillen a sztereotípiák, bejáratott élethazugságok egyensúlya, s kivillan, a pőre magány, az esendőség, a halálfélelem, mint valami ózonlyukon, amit aztán sírva-nevetve befoltoz az életösztön, a szeretet- és szerelemvágy, a vágy a saját, egyedi, bombabiztos közhelyeink iránt. Engem (a nagyszerű színészeken túl) ez érdekelt ebben a darabban, valamint az, hogy meg tud-e szólalni, és miképpen szólal meg magyarul a négy rivális nő és csábítójuk, mit tudnak, illetve mit tudok én, mint a magyar változat írója hozzáadni az ismerős, tehát teherbíró alaphelyzethez.”  Parti Nagy Lajos
 Ida, Lucille és Doris, nem régen elözvegyült, közeli barátnők. Hetente összejönnek Ida fodrász szalonjában némi szépítkezésre és délutáni teára, pletykára, nosztalgikus emlékezésre a boldogabb múltról, hogy azután, - még naplemente előtt – meglátogassák elhunyt férjeiket a temetőben. Doris – még mindig gyászolja 3 éve elhunyt férjét, és örök hűséget ígér neki. Lucille – viszont nem titkolja, hogy keresi az új lehetőségeket, randevúkat, egyrészt bosszúból, elhunyt férje hűtlenségéért – másfelől eltitkolt egyedülléte miatt. Ida – bár szintén magányos, és a gyermekei is felnőttek, nehezen veszi rá magát a partner-keresésre, egészen addig, amíg nem találkozik Sam-mel.
 Sam – a környék népszerű lakója, a hölgyek kedvence – szintén özvegy, aki temetői látogatásai során találkozik a három özveggyel.

Írta: Ivan Menchell
Magyar változatot írta: Parti Nagy Lajos
A nők: Bánsági Ildikó, Margitai Ági, Takács Katalin / Egri Márta
A férfi: Gálffi László
A fiatal nő: Létay Dóra
Rendező: Ilan Eldad
A Thália Színház és az Orlai Produkciós Iroda közös előadása


Csókol Anyád!

Bemutató: 2009. július 21. 

 Adott egy anya, aki maga keresetlen módján pillanatok alatt képes az őrületbe kergetni az ő kicsi fiát. „Kicsi fia" egyébként felnőtt, sőt elvált ember – méghozzá a mama tevékeny közbenjárása miatt lett elvált. Mert hisz milyen csodálatos, ha a drága mama úgy oldja meg a feszültségeket menyével, hogy lefizeti tűnjön el a színről. Scheldon Levine összeomlik, de annyi életösztön még maradt benne, hogy elmeneküljön az ország túlsó végébe, nehogy a drága mama megint „megoldjon valamit". Téma lezárva, új lapot kell kezdeni. De ez persze túl egyszerű lenne, a mama ugyanis nem tágít. Először az Eltűnt Személyek Hivatala jelentkezik, aztán ő maga – nincs tehát más megoldás: Scheldonnak megint menekülnie kell. Bárhová, csak el a mamától.
 A szerzőpáros/házaspár kiterjedt levelezés formájában bontja ki anya és fia komikus egymásra utalt és egymástól elszakadni vágyó viszonyát: mindketten elképesztő utazásokra indulnak, megjelennek a tibeti szerzetesek, a túlvilággal kommunikáló Mester, a tévés talkshow világa és maga Elvis Presley is. Minden túlzó, felfokozott, és az amerikai tömegkultúra bizarr paródiája. És közben megismerünk két végletes, humoros és nagyon meghökkentő figurát, akikre mélységesen illik a mondás: ha nem létezne, ki kellene találni.

Doris Levine: Vári Éva
Scheldon Levine: Nagy Ervin
Fordította: Zöldi Gergely
Jelmez: Cselényi Nóra
Koreográfus: Dékány Edit
Rendező: Znamenék István
Producer: Orlai Tibor

Kapcsolódó weboldalak:
Thália Színház belépőjegyek a Ticketportal jegyirodáiban országszerte
Színházjegyek az interneten otthoni jegynyomtatással is, kezelési költség nélkül
http://www.thalia.hu/ 

Top