Zempléni Fesztivál idén augusztusban is - Jegyek már kaphatók!

A Zempléni Fesztivál az észak-magyarországi régió egyedi hangulatú, kulturális–turisztikai–gasztronómiai komplexitást kínáló, legnagyobb nyári eseménysorozata. A rangos komolyzenei koncertek, színházi-, táncos- és jazz estek, kirándulások, kiállítások sorát követve a látogató eljuthat a legeldugottabb falvakig, várakig, vadászházakig, kis templomokig. Jegyek kaphatók országszerte a Ticketportal jegyirodáiban, valamint az alábbi weboldalon, ahol akár kezelési költség nélkül, otthon is kinyomtathatjuk belépőnket.

Zempléni Vár koncertSárospatak, Tokaj, Sátoraljaújhely, Szerencs és több más zempléni település legszebb műemléki és szabadtéri helyszínein kiváló színházi előadások, komoly-, könnyűzenei és jazz koncertek sora, kiállítások, valamint a közönség által kedvelt kiránduló koncertek kínálnak bőséges választási lehetőséget. A kulturális eseményekhez a táj jellegzetes ételeit, a híres tokaji borokat felvonultató gasztronómiai programok kapcsolódnak.
A „Kiváló Minősítésű Művészeti Fesztivál” címet elnyert rendezvény nyitánya a világhírű hegedűművész, Shlomo Mintz hangversenye a Budafoki Dohnányi Zenekarral.
A fesztivál nemzetközi és térségi együttműködéssel létrejövő, nagyszabású vállalkozása Verdi: Requiem című oratóriumának előadása augusztus 14-én, a sárospataki Rákóczi-vár udvarán. A Budafoki Dohnányi Zenekar közreműködésével, Hollerung Gábor vezényletével megvalósuló produkcióban a nemzetközi összetételű World Festival Choir és a Budapesti Akadémiai Kórustársaság mellett helyi kórusok is szerepelnek majd, az est szólistái Boross Csilla, Wiedemann Bernadett, Cselóczki Tamás és a finn basszista Jaakko Ryhänen.
Nagyszerű színházi előadások is várják a közönséget: Szacsvay László és Götz Anna főszereplésével a Seress Rezső életéről szóló zenés játékot Tokajban, a Kecskeméti Katona József Színház nagy sikerű operettelőadását, a Lili bárónőt pedig Sátoraljaújhelyen láthatják.
A Charlie Band szintén a tokaji színházban lép fel augusztus 14-én, és idén sem marad el a legjobb együttesek közreműködésével rendezett Zemplén Dixieland Blues és Jazz Nap. A változatos jazzprogramok közül kiemelkedik a Szakcsi Gipsy Jazz és Roby Lakatos közös koncertje a tokaji Kossuth téren.
A Bolyki Brothers, Falusi Mariann, Szulák Andrea,  Südi Iringó, a Kaláka Együttes, a Vám- és Pénzügyőrség Fúvós Zenekara, a Chameleon Big Band, valamint a magyar komoly- és könnyűzenei élet számos kiváló személyisége lép majd fel kamarahangversenyek, kiránduló koncertek, gyermekprogramok, gasztronómiai estek szereplőjeként.
A fesztivált a szokáshoz híven a Liszt Ferenc Kamarazenekar hangversenye zárja a sárospataki Református templomban a fiatal gordonkaművész, Várdai István közreműködésével.
A változatos zempléni táj, a magas színvonalú programok és a világhírű tokaji bor sokat ígérő triójával várjuk Önöket augusztusban a Zempléni Fesztiválon!

Kapcsolódó weboldalak:
Belépőjegyek a Ticketportal jegyirodáiban országszerte
Koncertjegyek az interneten otthoni jegynyomtatással is, kezelési költség nélkül 
www.zemplenfestival.hu

Top