A New York-i Metropolitan a szegedi Belvárosi moziban

Tavaly nyáron merült fel először annak lehetősége, hogy a MET operaelőadásait a szegediek is élő, digitális adásban nézhessék, ám a technika felszerelés akkor még nem felelt meg a világ legnagyobb hírű operaháza által állított szigorú követelményeknek. Jegyek kaphatók országszerte a Ticketportal jegyirodáiban, valamint az alábbi weboldalon, ahol akár kezelési költség nélkül, otthon is kinyomtathatjuk belépőnket.

A mozi korszerűsítésével, a nagy felbontású HD (High Definition) projector beszerelésével, a hatalmas, tökéletes képminőséget adó vetítővászonnal, az 5.1-es Dolby hangrendszerrel azonban lehetővé vált, hogy a szegediek is bekapcsolódjanak az adásba, amely Észak-Amerikában több mint egymillió emberhez jutott el, és Amerikán kívül Kanada, Európa, Ázsia és Ausztrália immár 800 helyszínén fogható. A műholdról sugárzott adások vételéhez csupán egy műholdvevőt kell beszerezni.

Sokan a legmerészebb álmaikban sem gondolták, hogy valaha is eljutnak a Metropolitan Operába, arra pedig végképp nem, hogy akár egy évad összes előadását láthatják és hallhatják. Igaz, az élő színház varázsa nélkül, a kép- és hangminőség viszont olyan lesz, amilyet valószínűleg csak a MET legdrágább, legjobb helyeiről élvezhetnének. Mindezt egy töredékéért annak, amibe egy ottani belépőjegy kerül: jegyenként 3490 Ft-ért. Mint mindenütt a MET-vetítéseken, a jegyek nem székre szólnak, a nézők érkezési sorrendben foglalhatják el helyeiket. A kilenc előadásból álló sorozatra bérletet is árulnak a Belvárosi moziban, az IH Rendezvényközpontban és a Ticketportal országos hálózatában, sőt az interneten is megvásárolhatók (www.ticketportal.hu) július 10-től.
A 3 előadásra szóló bérlet ára 9000 Ft. Az előadásokat mindig szombatonként közvetítik, és úgy alakították a kezdést, hogy az európai nézők a színházakban megszokott este hét órától élvezhessék a műsort. (Az ettől eltérő időpontokat jelezzük.)

Kapcsolódó weboldalak:
Belépőjegyek a Ticketportal jegyirodáiban országszerte
Jegyek az interneten otthoni jegynyomtatással is, kezelési költség nélkül
www.metopera.org/hdlive 

Top