Budapesti Őszi Fesztivál - jegyek már kaphatók!

Magyarország legnagyobb és legjelentősebb kortárs összművészeti seregszemléje 2009-ben ünnepli tizennyolcadik születésnapját, mégpedig igen izgalmas műsorral. Ahogy a csokoládé is lehet ezerféle ízesítésű, az őszi fesztivál is a legkülönfélébb művészeti területekről kínál minden igényt kielégítő repertoárt. A fesztiválra szóló jegyünket megválthatjuk országszerte a Ticketportal jegyirodáiban, és az alábbi weboldalon.

A zenei programok közül kiemelkedik a francia Ensemble Linea koncertje, amelynek műsorán Eötvös Péter legújabb kamaradarabjai hallhatóak, illetve a New York-i underground jazzszcéna egyik legizgalmasabb alakjának első magyarországi fellépése: a gitár „reneszánsz embere”, Marc Ribot legújabb lemezének anyagával érkezik Budapestre.

A színházi események közül a müncheni Kammerspiele vendégjátéka ígérkezik a legkiemelkedőbb eseménynek: a Nobel-díjas Elfriede Jelinek tavaly bemutatott botránydarabját, a náci korszak egyik rettenetes epizódját felelevenítő Rechnitz-et mutatják be.
Különleges produkció lesz Alfred de Musset nagyszerű drámájának „kamaraátirata” Zsótér Sándor rendezésében: a ma is rendkívül aktuális Lorenzaccio négyszáz szereplőjét a Maladype Színház öt színésze jeleníti meg.

Nem kínálnak kevesebb izgalmat a fesztivál táncelőadásai sem. A flamand koreográfus, Wim Vandekeybus legújabb, kegyetlenül erőteljes darabja [nieuwZwart | új Feketeség] mellett látható lesz Jonathan Burrows és Matteo Fargion duója, amely 2004-ben Bessie-díjat nyert, s 37 országban több mint 150 előadáson volt látható.

Idén jubilál a fesztivál gyermeke, a Nemzetközi Táncfilm Fesztivál. Az EDIT2009 keretében az Egyesült Államok, Izrael és Nagy-Britannia legfrissebb táncfilmjei mellett külön blokkban láthatók az utóbbi két év magyar táncfilmjei is.

Nem lesz tehát unalmas az idei ősz sem Budapesten, hiszen a fenti felsorolás pusztán szemezget a fesztivál programjából.

Belépőjegyünket bankkártyás fizetéssel, akár kezelési kötlség nélkül is megvásárolhatjuk a Ticketportal webéruházban, és magunk kinyomtathatjuk azokat a HOMEticket szolgáltatás segítségével.

Kapcsolódó weboldalak:
Budapesti Őszi Fesztivál - jegyek országszerte a Ticketportal irodáiban
BÖF 2009 jegyek az interneten, akár kezelési költség nélkül, otthoni nyomtatással
www.bof.hu

Top