Gólem Színház: Az amerikai hercegnő - Belépők már kaphatók!

A korona kifényesítve várja, hogy helyére kerüljön. De kinek a fejére?  A Gólem Színház új darabjában apa és fia küzdenek egymás ellen és egymásért, miközben egy ismeretlen ismerős a háttérből mozgatja a szálakat. Nissim Aloni drámáját szeptember 25-én a Thália Új Stúdióban a budapesti közönség láthatja először Európában, a főszerepekben: Székhelyi József és Schmied Zoltán.Az előadásra szóló belépőnket megválthatjuk országszerte a Ticketportal jegyirodáiban, és az alábbi weboldalon.

Hohenschvádenházi Bonifáciusz Viktor Félix egykor király: ma Felix van Schvank néven tengeti napjait és franciát tanít. Uralkodásának szebb napjairól egy gazdag, titokzatos amerikai hercegnőnek mesél magnószalagokon, az emlékekért a mecénásnő készpénzzel fizet, a száműzött király aztán a készpénzt egy szolgálatkész utcalánynál cseréli örömökre. Ez csodásan mehetne így az idők végezetéig, de egy nap a király fiát felkeresi egy filmrendező: a titokzatos hercegnő felkérésére filmet forgatna a király életéről. Freddy, a trónörökös azonnal rááll a dologra, sőt izgalmas szerepet is kap, a kedves papa azonban attól tart, hogy gúnyt űznek uralkodásából. Van is félnivalója, ahogy a film készül, egyre több sötét titok kerül elő múltjából, és még egy részeges színész is állandóan keresztbe tesz. Kitagadás, ármány, és görög tragédiák árnyai vezetnek a végkifejlethez, amely 5 golyó formájában érkezik, egy 38-as Browningból. De ki hal meg? És miért kell meghalnia?
Nissim Aloni izgalmas történetét Európában elsőként a Gólem Színház viszi színpadra, s ha már film a színpadon, a főszerepeket színházban és filmvásznon egyaránt sikeres színészekre bízták: Székhelyi Józsefet az ország Kémeriként, Starsky vagy épp Homer Simpson magyar hangjaként ismeri, ez alkalommal a száműzött királyt alakítja, fiának szerepében pedig a korábban a Tűzvonalban és a Tesóban is feltűnő Schmied Zoltánt láthatjuk majd.
„Nagyon örülök, hogy Székhelyi Józseffel, a nagyszerű színésszel játszhatok. Hatalmas megtiszteltetés, egyben komoly kihívás ez a darab, hiszen a két főszereplő egyikeként nagy teher hárul rám.” – mondta a korábban Nemzeti SzínházMester és Margaritájában, a MerlinRómeó és Júliájában is feltűnt fiatal színész, utalva arra, hogy nagy felelősség a közönség figyelmének fenntartása. A Gólem Színház rajongói számára pedig bizonyára nem ismeretlen: legutóbb a Trükk című Etgar Keret darabban mutatta meg groteszk oldalát.
Ahogy a darabban, úgy a valóságban is igaz: Schmied Zoltán akár Székhelyi József fia is lehetne. A Jászai Mari díjas színész nagy lelkesedéssel vetette bele magát a próbafolyamatba: „A Gólem Színház ifjúságomra, az alternatív színjátszás lendületére emlékeztet, ezért is hálás a feladat és maga a karakter is. Örömmel csatlakoztam a produkcióhoz: Zolit több tévészerepben láttam már korábban, és nagy energiát érzek kettőnk játékában.”
Borgula András a darab rendezője és fordítója is kihívásnak tekintette Az amerikai hercegnőt: „Ez a Gólem első vérbeli drámája: komplex történet bonyolult apa-fiú konfliktussal, gyilkossággal, száműzetéssel.”

Kapcsolódó weboldalak:
Színházjegyek országszerte a Ticketportal irodáiban 
Belépők akár otthoni jegynyomtatással, kezelési költség nélkül 
http://www.golemszinhaz.hu/ 

Top