Bladerunnaz pres. Therapy Sessions - jegyek még kaphatók!

A Therapy Session egy 2003-ban útjára indított partisorozat, amely különbözik minden más drum and bass bulitól. A népszerű dnb-házaspár, Dylan és Robyn Chaos fejében ekkor fogalmazódott meg a gondolat, hogy összekösse a horrorfilmek, a szadomazo fétisbulik, az extrém zenék és a fekete humor iránti rajongását a drum and bass-szel és ezt ne csak lemezeken tegye, hanem a saját maguk által szervezett bulikon is. A bulisorozat november 14-ei kiadására jegyek még kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, és ezen a weboldalon.

A Therapy Sessions a fő hangzását a darkstep adja, ami a drum and bass extrém és kompromisszummentes megnyilvánulása, amelyre nagyon találóan itthon a mészárbéz jelzőt aggatták. Az a fajta zene, amelyre nagymértékben hatott az industrial irányzat, a kemény techno és az extrém metál, és más embert próbáló hangzások. Széttorzított hangok, emberi és földöntúli sikolyok, vijjogás, ütvefúróként kalapáló dobokkal megtámogatva.

A házaspár egyesítette erőit a stílus másik alapítóatyjával, Technical Itch-csel, és összehozták a Freak, Obscene, Technical Freaks kiadókat, amelyek mellett tovább működött a Tech Itch és a Penetration is. A hármas maga köré gyűjtötte a hasonlóképp eszement zenéket készítő producereket a világ minden tájáról.

Az extrém zene extravagáns partikat kívánt, így hát Robynék kissé újragondolták a bulizás fogalmát saját, kattant látásmódjuk szerint. Díszletekkel, pirotechnikával és más látványelemekkel idézték meg a sötét oldal szellemét. A Therapy utazó cirkusszá vált és lassan az egész világot bejárta már, terjesztve az eszement zenéket Japántól Oroszországon át Bécsig, és 2007. óta Budapesten is.

A téli Therapy-n ismét három, a Freak Recordings kötelékébe tartozó fellépőt köszönthetünk Budapesten. Közülük az amerikai SPL, aki a darkstep mellett a hardcore gabbával és a dubstep-pel is kacérkodik, valamint Bill Laswellnek szállított ütemeket, már jópárszor megfordult hazánkban, sőt a Therapy-n is visszatérő vendég.

B Key a Freak család tagja, Dylan régi harcostársa, akivel évtizeden át ível barátsága. A Freak házaspár távollétében ő felel a londoni Therapy bulikért, és már a Biotic, Outbreak, XXX, Renegade Hardware korszakban is Dylan társaként ontotta a zabolázatlan, kompromisszummentesen kalapáló kemény drumandbass-eket.

Khanage az új generáció képviselője, az a Raiden és Temper D vezette Offkey kiadó művészei közé tartozik. Zenéjére erősen hatott a techno keményvonalas ága, így a novemberi Therapy-n ő inkább a durva dnb irányzatok egyenesebb ritmikájú ágaiból válogat majd.

A magyar fellépők között a Therapy-n újoncnak számít Savage, aki a darkstep vonal tehetséges ifjú képviselője. Mellette a Bladerunnaz és Therapy rezidens Mastif, és Samulkow képviselik a hazai színeket.

A zene mellett a Therapy Sessions fontos összetevője gyakran horrorisztikus, sötét erotikával kacérkodó látványvilág. Most sem lesz ez másképp, a Hajógyári sziget legnagyobb klubja, a Studio erre az éjszakára Events Hell-é változik, és azt az érzetet kelti a partyzókban, hogy a pokol kapuján léptek be. Ahol, mint tudjuk, nagy a forróság, de a társaság jó.

Bladerunnaz & Freak Recordings & Anger Management pres. THERAPY SESSIONS BUDAPEST
2009. november 14., szombat 21 óra
Budapest, Events Hell (Hajógyári sziget)
Belépő elővételben: 2500 Ft

Line up
SPL (Freak Rec. – USA)
B Key (Freak Rec. – UK)
Khanage (Offkey – UK)
Mastif (Bladerunnaz)
Samulkow (Black Hoe)
Savage (Legend, Vestax)

Kapcsolódó weboldalak:
Therapy Sessions jegyek országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Therapy Sessions jegyek otthoni jegynyomtatással, kezelési költség nélkül weboldalunkon

Top