Faith and the Muse - Jegyek már kaphatók!

Faith and the Muse koncert: hangszeres küzdelem a zene feltámasztásáért. Nem vitás, hogy a zene varázslatos erővel bírhat, képes átformálni az embert. Annak ellenére, hogy mai piacszemléletű világunkban gyakran árucikké silányítják, a zene még mindig képes felébreszteni bennünk valamiféle ősi szakralitást, csodálatot. S bár az éter hullámain és a magazinok hasábjain mindent a haszon megszerzésének vetnek alá, egy maroknyi nonkonformista művész kitartóan küzd a zene ősi, rituális erejének helyreállításán – közéjük tartozik a Faith and the Muse is, akik november 17-én lépnek fel Budapesten, a Dürer kertben.A koncertre szóló belépőnket megválthatjuk országszerte a Ticketportal jegyirodáiban, és az alábbi weboldalon.

Faith and the MuseA William Faith és Monica Richards alkotta Faith and the Muse komolyan veszi ezt a küzdelmet. Ahogy azt a www.gothic.hu-n olvasható interjúban Monica elmondta: többek között olyan „ellenségekkel” küzdenek, „amivel a mai nőknek is harcolniuk kell: divat, fogyókúra, kinézet, diszkrimináció a ’kevésbé szépekkel’ szemben. Sajnos a szívünkben lévő tüzet a ránk erőltetett sztereotípiák helyettesítik. De én tudom, hogy ott van még a tűz, és annyira szeretném újra látni azt a lángot, amit évek óta oltogat ez az úgynevezett ’kultúra’.”
A divatot követő zeneiparról sem kevésbé lesújtó a véleményük: William szerint tevékenységük „pusztán az ellenőrzésről szól: ellenőrzik, mit mondanak az emberek, ellenőrzik, mit hallgathatnak az emberek. Senki olyat nem tolerálnak, aki kritizálni meri őket. Minden a nyereségről szól, nem a művészetről, nem a zenéről, nem a kreativitásról. Csak a nyereségről. Ennyire egyszerű az egész.(…) Számukra nem fontos a művészet és az sem fontos, hogy egy művész mit akar elmondani a zenéjével. Az egész arról szól, hogy egy zenekar vagy egy művész hány pénzegységet tud termelni egy bizonyos időtartamon belül. (…) Ők az ellenség és mi egyáltalán nem bízunk bennük. Az lenne a legjobb, ha teljesen meg tudnánk szabadulni tőlük.”
A duó amúgy 1993-ban, Los Angelesben állt össze, méghozzá annak ellenére is hatalmas lendülettel és ambícióval, hogy ekkor már mindketten veteránnak számítottak: William Faith többek között a Christian Death és a Shadow Project tagja volt, míg Monica Richards számos egyéb washingtoni harDCore punk banda mellett a Strange Boutique-ból ismert. A Faith and Muse felszabadult alkotómunkáját az teszi igazán egyedivé, hogy a személyes indíttatású akusztikus tételeket a hagyományos/törzsi népdalokat, vagy éppen nagyzenekari megoldásokat és a dark rock tételeket felhasználva válogatják zenéjük elemeit, és ez a szerteágazó kombináció aztán képes az egyszerűséget és az összetettséget belesűríteni egyetlen dalba. A zenét ugyan a páros egymaga alkotja, de élő fellépéseik során számos zenész csatlakozik hozzájuk. A felállás azonban mindig változik, így a közönség sosem tudhatja, mire számíthat: teátrális elemekkel kiegészített szeánsz, békés akusztikus est vagy éppen egy kemény ugrálós buli is kikerekedhet a koncertből.
A Faith and the Muse az egyik utolsó neves darkwave-goth csapat, amelyik még nem járt Magyarországon. Ennek ellenére nem csak az egyszerű hiánypótlás a november 17-ei koncert apropója, hanem október 31-én megjelent a zenekar ankoku butoh nevű új kiadványa. Nem véletlen a szóhasználat, hiszen ezen a címen most egy album, egy dvd és egy könyv is napvilágot lát, ahogy az a beharangozó videóból is kiderül: http://www.youtube.com/watch?v=LPqwfAPReqo. A budapesti koncertre jegyek kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, és a www.ticketportal.hu oldalon.

FAITH and the MUSE koncert
2009. november 17., kedd 21 óra
Budapest, Dürer Kert
Belépő: 3000 Ft

Kapcsolódó weboldalak:
Koncertjegyek országszerte a Ticketportal irodáiban 
Belépők akár otthoni jegynyomtatással, kezelési költség nélkül
http://www.mercyground.com/
http://www.negativeart.hu
http://www.gothic.hu
https://www.ticketportal.hu
http://www.myspace.com/faithandthemuse
http://www.youtube.com/user/officialmercyground

Top