Millenáris Teátrum decemberben - Jegyek már kaphatók!

Mostantól a Millenáris Teátrum programjai is elérhetőek a Ticketportal hálózatában, sőt akár a jegyeket kezelési költség nélkül magunk is kinyomtathatjuk a Hometicket szolgáltatás segítségével. Az előadásokra, koncertekre szóló belépőnket megválthatjuk országszerte a Ticketportal jegyirodáiban, és az alábbi weboldalon.

Bognár SzilviaA decemberi programok közül máris kiemelhetjük a Karácsonyi koncert-et, melyen fellép Ferenczi György és a Rackajam, Bognár Szilvia és zenekara (2009. december 22., kedd, 20.00 - Teátrum).
Ferenczi György és a Rackajam fúziós zenéjében kezdetektől fontos szerepet tölt be a magyar népzene, a rhytm&blues, a funky, a reggae, a hip-hop és a groove.
Tehát az este igazi csemegét, különleges zenei élményt ígér, hiszen a két csapat közös dalokkal is készül az ünnepi alkalomra.
Bognár Szilvianépdalénekest számtalan együttes előadójaként, vendégeként hallhattuk már – az Anima Sound Systemtől kezdve a Sebő együttesen és a Makámon át a Szájról szájra produkcióig: hogy csak a legjelentősebbeket említsük. Saját világzenei formációját a hazai jazz, népzenei, illetve világzenei produkciók neves előadóiból hívta életre 2006-ban. Két eddigi albumuk (Ének őrzi az időt; Semmicske énekek) után idén, a Gryllus Kiadó karácsonyi sorozatában jelenik meg Harang csendül című kislemezük. A népdalfeldolgozások mellé ezúttal Ady Endre és Rainer Maria Rilke megkapó költeményei kerültek.
A koncerten e három album legszebb dalai csendülnek majd fel: magyar népdalok és versek – karöltve a csuvasok rokondicsérő költészetével, a cseremiszek finom, könnyedén táncos dallamaival, továbbá a bolgárok hegyek között hasító, messze hangzó énekével.
A fúziós zenét játszó Rackajam 2005-től dolgozik együtt Ferenczi György virtuóz szájharmonikás énekessel, hegedűssel. A Csárdafunk című lemez után a csapat újabb fontos állomása a csakhamar aranylemezzé lett Ferenczi-Petőfi album (Hangzó Helikon) volt – ahogy Lackfi János mondaná –, a maga dübörögő, irgalmatlan, megalkuvást nem ismerő bluesos-rockos, kőkemény Sándorával. A lemez erdélyi bemutatója alkalmával készült a Petőfilm, Bordos Anikó rendezésében, majd folytatásképpen – 2007-ben – a Milyen lárma?! című album.
Valamennyiből válogatva – saját nóták mellett – Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, Weöres Sándor verseire írott dalokat is élvezhet majd a hallgatóság.

S hogy a másik ünnepünk se maradjon esemény nélkül a Millenárison, itt  van a Csík Zenekar előszilveszter - Óévbúcsúztató mulatság a Csík Zenekarral és vendégeivel (2009. december 30., szerda, 20.00 - Teátrum).
Sok éve kedves hagyomány a Csík zenekar életében, hogy az év utolsó előtti napján Óévbúcsúztató mulatságot tart. Ez egyfajta ünnep, ami a munkával eltelt év eredményeit, sikereit, a közönség szeretetét üdvözli.
Csík zenekarEzért mindig olyan mulatságot rendezünk, olyan vendégművészeket hívunk, ami nemcsak a közönségnek, hanem a zenekarnak is ajándék. Az idei alkalommal is neves vendégeink lesznek, úgymint Presser Gábor, Dresch Mihály, Kiss Tibor, a Dűvő Zenekar, a Hot Club of Hungary és természetesen a kedves közönség, aki velünk együtt mulatva búcsúztatja az Óévet.
Csík Zenekar: Mai világunk zenei élete rendkívül sokszínű: nemcsak a műfajok, stílusok, hanem az előadók sokaságát tekintve is. Ennek a színkavalkádnak egyik igazán érdekes és izgalmas színfoltja a Magyarországon immár 20 éve működőCsík Zenekar, amely elsősorban a magyar népzene hiteles tolmácsolója.
Ezeket az éveket elsősorban a népzene megismerésére, tanulására, majd később továbbadására szánták – koncerteken, táncházakban – Magyarországon és külföldön egyaránt. Az utóbbi néhány évben olyan zenei utat választottak, amely lehetőséget nyújt arra, hogy minél több embernek adjon a népzene váratlan, de kellemes élményt. Márpedig a folklór és a könnyű műfajok eddig soha nem alkalmazott, igazán érdekes és sikeres ötvözésével kapcsolatban bátran mondhatjuk, hogy új műfajt teremtettek.
Régebben a rockzene erősítette magát a népzenével, a Csík Zenekar muzsikájában viszont a népzene kebelezi be a rockzenét, megtartva önnön autentikus értékeit, az emberi gondolatok, érzések szép gyümölcseit, ám kihasználva a mai változó világunkat mozgató pop és rockzene sok embert megérintő, sodró erejét.
A Csík Zenekar munkássága azonban nem csupán ilyen szempontból érdekes, hiszen éppúgy fontos számára – a könnyű műfajon túl – a klasszikus zene világa is.
Magyar neves zeneszerzőink közül Kodály Zoltán életművét tisztelve alkotta meg Örökségünk című műsorát, amelyben szimfonikus zenekarral, kórussal és táncosokkal mutatja be egymással párhuzamba állítva azokat a zene- és kórusműveket, a magyar nép életében született táncokat, dallamforrásokat, amelyek Kodály Zoltánt is alkotásra késztették, és amelyekre büszkék lehetünk szerte a világon.

További események:
november 20., 20:00 - Teátrum: Világsztárok a Millenárison - Nils Petter Molvær (NOR)
november 21., 20:00 - Teátrum: Night Colours Sorozat - Muzsikás (H) – Wovenhand (USA)
november 22., 20:00 - Teátrum: Mezzoforte (ISL)
november 27., 20:00 - Teátrum: Presidance: Hungarythm zenél és az előadás után koncertet ad: a Kerekes Band
november 28., 20:00 - Teátrum: Night Colours Sorozat - Glenn Miller Orchestra (USA)
december 03., 20:00 - Teátrum: Tünet Együttes: Nincs ott semmi avagy alszanak-e nappal az álmok?
december 04., 20:00 - Teátrum: Tünet Együttes: Nincs ott semmi avagy alszanak-e nappal az álmok?
december 05., 20:00 - Teátrum: Hobo: Circus Hungaricus vendég: Rúzsa Magdi
december 06., 15:00 - Teátrum: Presidance: Christmas Now
december 06., 20:00 - Teátrum: Presidance: Christmas Now
december 09., 20:00 - Teátrum: Szakurama Kai: Szumida-gava Kanze Dzsuró Motomasza nó-drámája
december 12., 20:00 - Teátrum: Balázs Elemér Group „Memories” – lemezbemutató koncert
december 16., 20:00 - Teátrum: New York Voices (USA)
december 20., 20:00 - Teátrum: Bolyki Brothers – Power Karácsonyi lemezbemutató koncert
december 22., 20:00 - Teátrum: Karácsonyi koncert Ferenczi György és a Rackajam, Bognár Szilvia és zenekara
december 26., 20:30 - Teátrum: Keringő Est – Vienna Strauss Orchestra Edvin Marton vezényletével
december 27., 19:00 - Teátrum: VERS+ZENE=ÉLET Verséneklő koncert
december 30., 20:00 - Teátrum: Csík Zenekar előszilveszter Óévbúcsúztató mulatság a Csík Zenekarral és vendégeivel

Kapcsolódó weboldalak:
Belépőjegyek országszerte a Ticketportal irodáiban 
Jegyek akár otthoni jegynyomtatással, kezelési költség nélkül
http://www.millenaris.hu/

Top