Wayne Hussey: a Mission énekese újra Budapesten - Jegyek kaphatók!

A jelek szerint a Mission és a Sisters Of Mercy egykori kulcsembere is talált valami elragadót a magyar fővárosban, hiszen nagyjából egy év után, december 9-én ismét visszatér Budapestre egy akusztikus koncert erejéig. Az A38 hajó és az Alcatraz után ezúttal a Tűzraktér lesz a szólófellépés helyszíne. A koncertre szóló belépőnket megválthatjuk országszerte a Ticketportal jegyirodáiban, és az alábbi weboldalon.

Wayne HusseyImmár másfél éve annak, hogy a legendás Mission zenekar pályafutása befejeződött, de Wayne Hussey a 2008 elején lezajlott búcsúturné óta sem unatkozik. Wayne brazíliai otthonában töltötte az évet, s most egy hosszabb pihenőszakasz végén, egy sérvműtét után gyógyulva várja, hogy ismét útra kelhessen. Persze Wayne esetében pihenés is csak aktív módon képzelhető el: idén jelent meg BARE című szólóalbumának hivatalos kiadása a Sonynál, melyre négy koncertfelvétel is felkerült. Emellett Wayne számos közös projektben is részt vesz, többek között Juliette Regannel (All About Eve) is dolgozik egy lemezen.
Wayne Hussey nemrég múlt el 50 éves. Bristolban, mormon családban nőtt fel, s szülei eredetileg a misszionáriusi pályát szánták neki – ő azonban ehelyett egészen fiatalon, a ’70-es évek végén Liverpoolba szökött, s az akkortájt népszerű Eric’s Club nevű szórakozóhely révén csobbant bele a nagykanalas életbe. Fiatal korában Hussey elsődleges vágya az volt, hogy gitárossá váljék, és bár már első bandáiban is szerephez jutott szövegíróként, álma végül teljesült: 1984-ben a Sisters Of Mercy tagja lett, és része volt a legendás First and Last and Always című album elkészítésében.
A Sisters széthullása után kezdődött azonban csak az igazi aranykor Wayne számára: a basszeros zenésztárs Craig Adams csatlakozásával megalapították a Missiont. A zenekar negyedszázados története alatt szinte ontotta magából az azonnal klasszikussá vált albumokat, melyekből összesen hárommillió példány fogyott, és 12 daluk jutott fel a slágerlisták csúcsára. A Mission a Cure-on, Sisters of Mercyn, Fields of Nephilimen edződött nemzedék kedvencévé vált, és a korszak egyik legfantasztikusabb koncertzenekarának számított.
Wayne ugyan immár Brazíliában él, de ma is őrzi angliai gyökereit… ezt a legjobban talán az mutatja, hogy a - Debrecen ellen is pályára lépő - Liverpool FC egyik leglelkesebb szurkolója. A csapat 2005-ös isztanbuli győzelme után még egy dalt is írt a csapatnak! A december 9-ei, budapesti esten persze inkább szólóalbuma és a Mission slágerei kerülnek majd terítékre.. jegyek még kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, és a www.ticketportal.hu oldalon.

Tudnivalók:
WAYNE HUSSEY (The Mission)
2009. december 9. szerda 20:00
Budapest, Tűzraktér (VI. Hegedű u. 3.)
Belépő: 3000 Ft elővételben, a helyszínen 3500 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
Koncertjegyek országszerte a Ticketportal irodáiban 
Koncertjegyek kezelési költségnélkül, otthoni jegynyomtatással
http://www.negativeart.hu
http://www.waynehussey.de
http://www.myspace.com/waynehussey101
https://www.ticketportal.hu

Top