Budapesten a Megadeth - Belépők már kaphatók!

Dave Mustaine - a Megadeth vezére - sajnos nem túl sűrű vendég hazánkban. 2001 után kilenc hosszú évet kellett várni, hogy végre meg lehessen nézni negyedjére is a thrash metal egyik legnagyobb legendáját, aki nélkül talán nem is tartana itt a mai metal színtér. Június 20-án Megadeth koncert a Petőfi Csarnokban! A koncertre szóló belépőnket megválthatjuk országszerte a Ticketportal jegyirodáibanés az alábbi weboldalon.

MegadethMegaDave szívósságát és elszántságát jól tükrözi, hogy a Metallicából való kirúgása után képes volt egy olyan csapatot összehozni a Megadeth képében, akiket teljesen jogosan a mai durvább metal zenék alapjainak tekintenek. Gondoljunk csak a hírhedt metal négyesre, ahonnan „minden elindult”: Anthrax, Megadeth, Metallica, Slayer. Az említett csapatok kiváló számaikkal és kompromisszummentes felfogásukkal hamar világsikert értek el.
Mindig is zseniális zenészekkel vette körbe magát Dave Mustaine, de a mostani felállásra tényleg senki sem panaszkodhat: Chris Broderick a Jag Panzer és a Nevermore gitárosaként hívta fel magára a figyelmet és páratlan technikai tudásának köszönhetően hamar a Megadeth soraiban találta magát. A zenekar lelke is csak áradozva tud róla nyilatkozni, estéről estére inspirálják egymást a még jobb gitárjáték elérésében. James Lomenzo a basszusgitárosi poszton korábban a White Lionnal szerzett rutint a stadionturnékban, később pedig Zakk Wylde oldalán a Black Label Society-ben is bizonyított. A társaságot Shawn Drover dobos egészíti ki, aki egy 2004-es turné előtt öt nappal került a csapathoz - betonbiztos és látványos játékával kiváló választásnak bizonyult.
Ha valaki számára nem lett volna eddig is egyértelmű a június 20-aiMegadeth koncert jelentősége, most a szervezők igazi metal-ünnepéllyé tették az előzenekarok bejelentésével: a DevilDriver és a 3 Inches of Blood lesz Dave Mustaine-ék kísérője a Pecsában!
A DevilDrivert 2002-ben Dez Fafara, a Coal Chamber vokalistája hívta életre, amikor már nem volt elégedett előző bandájának zenei irányával.. elképesztő zenészeket gyűjtött maga köré, és megalkuvást nem ismerő zúzós metaljukkal hamar hírnevet szereztek maguknak. Mostanra szinte a Föld összes valamirevaló metalklubját bejárták (többször is!), mindenhol hatalmas őrületet keltve - a budapesti Diesel klubban is megmutatták már, hogy milyen fából faragták őket -, sőt „a világ legnagyobb circle pit-je” nem hivatalos díjjal is ők büszkélkedhetnek.
A 3 Inches of Blood sem ismeretlen a hazai közönségnek: többek között a Sziget fesztiválon is bizonyították már, hogy Kanadában sem ismeretlen a heavy metal fogalma. Kevesen tudják a nyilvánvalóan ’80-as évek zenéin alapuló (elég csak az Iron Maidenre, Judas Priestre gondolni) heavy metalt ilyen lelkesedéssel és precízen játszani.
Június 20-án tehát felejthetetlen koncertélményre számíthatunk MegaDave csapatától, amit vétek lenne kihagyni. Az együttes újra a csúcson van: idén megszerezték a 8. Grammy-jelölésüket. Sorra adják a teltházas koncerteket; a régi és új rajongók egyaránt lelkesen fogadják őket a turné minden egyes állomásán. A hihetetlen pályafutást jól tükrözi, hogy az egyik kereskedelmileg is legsikeresebb metal együttesről van szó, több mint 20 millió eladott lemezzel világszerte.
A rajongóknak fontos hír lehet, hogy március 31-ig még elővételes, 7900 forintos áron lehet belépőt váltani a bulira (utána 8900 Ft). A koncertre jegyeket a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon vásárolhatunk.

Tudnivalók:
a Concerto Music bemutatja:
2010. június 20., vasárnap 19 óra
Budapest, Petőfi Csarnok
Megadeth, DevilDriver, 3 Inches of Blood koncert
Belépő: 7900 Ft, április 1-től 8900 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
Koncertjegyek országszerte a Ticketportal irodáiban 
Jegyek akár otthoni jegynyomtatással, kezelési költség nélkül 
http://www.megadeth.com
http://www.concerto.hu
https://www.ticketportal.hu

Hallgatnivaló, látnivaló:
http://www.myspace.com/megadeth
http://www.myspace.com/devildriver
http://www.myspace.com/3iob

Top