Veszprémi Tavaszi Fesztivál 2010 - Jegyek már kaphatók!

Kilenc színházi előadással és két koncerttel várják a közönséget március 6. és április 3. között a Veszprémi Tavaszi Fesztiválra; a 11 előadásból négyet azonban nem a megyeszékhelyen, hanem a nemrég elindított inotai Retro Színházban láthatnak az érdeklődők. Az előadásokra, koncertekre szóló belépőnket megválthatjuk országszerte a Ticketportal jegyirodáibanés az alábbi weboldalon.

Veszprémi Tavaszi Feztivál 2010 plakátA Pannon Várszínház 4. alkalommal rendezi meg a Veszprémi Tavaszi Fesztivált. A fesztivál nyitórendezvénye Szulák Andrea és a Budapest Jazz Orchestra koncertje. Fesztiváljukon premierek (Végzetes szerelem játéka, Tánc-dal-fesztivál 2., A muzsika hangja, Szomorú vasárnap, Miénk ez a cirkusz)  lesznek  láthatóak. Inotán a Retro Színházban fővárosi és vidéki színházak vendégszerepelnek: a Budaörsi JátékszínRetro Szerelem című vígjátékával, a debreceni Csokonai Színház: Földes László Hobo: Vadászat című zenés játékával és a budapesti Katona Jószef Színház - Portugál című előadásával.
A rendezvénysorozatot beharangozó szerdai veszprémi sajtótájékoztatón Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója elmondta, hogy Veszprémben a nyitó koncert kivételével a Pannon Várszínház darabjai kerülnek színre, míg a Várpalotához tartozó Inotán, az egykori erőmű és kohó művelődési házában a múlt év végén létrehozott Retro Színházban meghívott produkciókat láthat majd a közönség.
A fesztivál nyitányaként március 6-án este Veszprémben, a Pannon VárszínházbanSzulák Andrea és a Budapest Jazz Orchestra ad koncertet. Másnap este a Virágot Algernonnak című előadást láthatják az érdeklődők, március 17-én este pedig A végzetes szerelem játéka című darabnak lesz a premierje.
Március 18-án az LGT-dalokból összeállított, Miénk ez a cirkusz című musicalben lépnek fel a színház művészei, március 21-én szintén egy zenés darab, A muzsika hangja szerepel majd a műsoron, másnap pedig a Szomorú vasárnap című zenés játékot adják elő Szacsvay Lászlóval és Götz Annával a főszerepben.
A veszprémi előadássorozat március 27-én a Táncdalfesztivál című darabbal zárul; a zenés játék az 1960-as, '70-es és '80-as évek slágereire épül - tette hozzá Vándorfi László.
Ismertetése szerint az inotai Retro Színházbanmárcius 10-én indul a tavaszi fesztivál négyestés programja: ekkor a Retro szerelem avagy Özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak című vígjátéka kerül színre a Budaörsi Játékszín előadásában, Magyar Attila és Hajdú Steve főszereplésével.
Március 19-én Földes László (Hobo) és a Hobo Blues BandVadászat című albumának színpadi változatát láthatja a közönség a debreceni Csokonai Színház előadásában, március 29-én pedig a Portugált játssza a "Retróban" a budapesti Katona József Színház társulata.
Az inotai Retro Színházbanáprilis 3-án lesz a tavaszi fesztivál záróelőadása: Kovács Kati és a Qualitons együttes ad koncertet - mondta a színidirektor. Mint megjegyezte, tárgyalnak Mácsai Pál színművésszel is arról, hogy Örkény színházbeli estjével, az Azt meséld el, Pista! című darabbal vendégszerepeljen a Veszprémi Tavaszi Fesztiválon.

A Veszprémi Tavaszi Fesztiválra bérlet is váltható.
A Tavaszi Fesztivál Bérlet az alábbi 4 előadást tartalmazza:
- Szulák Andrea és Budapest Jazz Orchestra koncertje
- Miénk ez a cirkusz
- A muzsika hangja
- Szomorú vasárnap
A bérlet ára: 6.000 Ft

Veszprémi Tavaszi Fesztivál keretében megrendezésre kerülő előadások veszprémi listáját ide kattintva, míg a várpalotai programoit ide kattintva találhatjuk.

Kapcsolódó weboldalak:
http://pannonvarszinhaz.hu/ 

Top