Brendan Perry: a Dead Can Dance arca a Dieselben - Jegyek kaphatók!

A Dead Can Dance alternatív duóval hírnevet szerző Brendan Perry a legendás formáció feloszlása után sem tétlenkedik. Idén érkezik legújabb lemeze, az Ark, amit egy kiadós világ körüli turnéval fog népszerűsíteni. Természetesen Budapest sem marad ki a lehetőségből, hogy egy speciális estében legyen részünk, március 30-án a Diesel klubban láthatjuk a mestert.A koncertre szóló belépőnket megválthatjuk országszerte a Ticketportal jegyirodáibanés az alábbi weboldalon.

Brendan PerryAusztráliában, Melbourne-ben alapította meg 1981-ben Lisa Gerrard és Brendan Perry a mára már legendássá vált duót, a Dead Can Dance-t. Rövidesen Londonba helyezték át a székhelyüket, ahol nem kellett sokat várniuk, hogy az alternatív zene élvonalába kerüljenek és felfigyeljenek az emberek páratlan dalszerzői képességeikre. Korai dalaikat a post punk és goth rock közé helyezik a kritikusok, viszont az ezt követő lemezeiken már neoklasszikus, emelkedett világzene uralkodik. Színvonalas számaik máig nem hasonlíthatók semmihez sem, azokban az arab-bizánci elemek, a középkori spanyol, kelta, ázsiai, és dél-amerikai hatások álltak össze szerves egésszé. Az 1987-ben megjelent Within the Realm of a Dying Sun-t tartják karrierjük egyik csúcspontjának. Zenéik számos filmből és TV-műsorból, köztük a Baraka című filmből is ismerősek lehetnek, elvégre fő céljuk az érzések közvetítése volt - ami kiváló aláfestés tud lenni bármilyen képi anyaghoz. A formáció sajnos csak 1998-ig létezett aktív formában, azóta pedig csak egy 2005-ös búcsúturnét bonyolítottak le közösen.
Brendan a Dead Can Dance feloszlása után egy évvel, 1999-ben már szólólemezzel jelentkezett (Eye of The Hunter). Nagyon személyesre sikerült a kiadvány, Nick Cave és Leonard Cohen mellett emlegették a nevét, az albumot pedig be is válogatták az évtized legjobbjai közé. A most következő Ark is egy teljesen független része lesz a Brendan Perry életműnek, a művész állítása szerint a koncerteken teljesen új élményben lesz része a közönségének.
Brendan közvetlenségét jól mutatja a történet, hogy amikor kiadói intézkedésből törölték a YouTube-ról több dalát, akkor rajongói kérésre személyesen intézkedett, hogy a hallgatóság tovább élvezhesse szerzeményeit. Március 30-án tehát egy barátságos hangulatú estére számíthatnak azok, akik ellátogatnak a Diesel klubba, ahol az új szólólemez mellett néhány Dead Can Dance számra is lehet készülni. Jegyeket a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon vásárolhatunk, kezelési költség nélkül.

Tudnivalók:
2010. március 30., kedd 20.00 óra
Budapest, Diesel (volt E-klub)
Brendan Perry (ex-Dead Can Dance) koncert
Belépő: 6900 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
Belépők országszerte a Ticketportal irodáiban 
Jegyek otthoni jegynyomtatással, kezelési költség nélkül 
http://ark.brendan-perry.com
http://www.brendan-perry.com
http://www.concerto.hu 

Hallgatnivaló, látnivaló:
http://ark.brendan-perry.com
http://www.myspace.com/brendanperry 

Top