Új bemutatók a Tháliában - Jegyek már kaphatók!

Márciusban 3 új bemutató a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. Az Oscar-díjas olasz filmrendező mozijából készült színpadi változat ősbemutatója után, egy romantikus francia szerző népszerű színművéből készített modern adaptáció ősbemutatója következik, majd egy másik romantikus francia író drámájának bemutatója, új fordításban.Az előadásokra szóló belépőnket megválthatjuk országszerte a Ticketportal jegyirodáiban.

A Thália Színház ajánlata

A királyasszony lovagjaAz Oscar-díjas olasz filmrendező mozijából készült színpadi változat ősbemutatója. Bernardo Bertolucci 2003-ban készült, Álmodozók című filmjének története az 1968-as párizsi diáklázadások idején játszódik, ám a rendező a történelmi eseményeket csupán háttérként használja egy háromszereplős kamaradráma kibontásához. Ennek színpadi változatát mutatják be – a világon elsőként – március 24-én, a Thália Színház nemrég átalakított Arizona Stúdiójában, a mindössze huszonkét éves Dicső Dániel rendezésében. A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) végzős hallgatója azt vizsgálja, hogyan alakul a három fiatal kapcsolata. A női főszereplő, Danis Lídia, mint mondta, azért is örül a felkérésnek, mert az SZFE elvégzése óta nem játszott olyan kis térben, mint az Arizona Stúdió, és ez nagyon inspirálja.

Egy romantikus francia szerző népszerű színművéből készített modern adaptáció ősbemutatója. Ugyancsak 19-én, a Thália Nagyszínpadán kerül sor Victor HugoRuy Blas (A királyasszony lovagja) című színművének bemutatójára, Kolovratnik Krisztiánnal a címszerepben, Léner András rendezésében. Ebben az előadásban tér vissza a színpadra Horváth Lili, aki az elmúlt mintegy másfél évet otthon töltötte, második gyermekével. Danis Lídiával ellentétben ő eddig inkább stúdiódarabokban játszott, ezért különösen örül, hogy nagyszínpadon is kipróbálhatja magát. A darabot Forgách András finoman aktualizálva fordította újra, s a rendező a mai korba helyezte át a történetet.

Egy másik romantikus francia író drámájának bemutatója, új fordításban. DumasA kaméliás hölgy című színművét Sediánszky Nóra nem csupán újrafordította, hanem saját adaptációt készített belőle, ezért is hagyta el a címből a hölgyet. Azonban itt nem állt meg: dramaturgként évek óta dédelgette azt a tervét, hogy egyszer rendezőként is kipróbálja magát, s most elérkezett a megfelelő alkalom. A Kaméliás ősbemutatóját március 26-án tartják a Thália Színház Új Stúdiójában, a főszerepeket Tóth Ildikó, Kovács Krisztián és Menszátor Héresz Attila játssza. A fordító-dramaturg-rendező nem kívánta aktualizálni a történetet, de a romantikus-melodramatikus elemeket igyekezett kigyomlálni belőle, s bemutatni egy személyiség lázadásának folyamatát, egyúttal a női szerep alakulását.

Kapcsolódó weboldalak:
Belépőjegyek országszerte a Ticketportal irodáiban 
Jegyek a Thália Színházba akár otthoni jegynyomtatással, kezelési költség nélkül
Jegyek a Thália Új Stúdióba akár otthoni jegynyomtatással, kezelési költség nélkül
http://www.thalia.hu/
www.btf.hu

Top