Combichrist: önálló budapesti bulit ad a Rammstein előzenekara - Jegyek kaphatók!

A kemény ipari zenék rajongói március 16-án este a Rammstein budapesti koncertjén tombolnak majd, egy kicsivel a németek színpadra lépése előtt pedig a szintén fellépő kőkemény indusztriál csapat, a Combichrist produkcióját őrjönghetik végig – még ha sokan talán nem is tudnak erről. A még náluk is keményebb arcok pedig másnap egy egész estét kapnak az ipari ütemekből és a torz zajongásból, ugyanis március 17-én az A38 hajón egy önálló buli keretében is színpadra áll a Combichrist!A koncertre szóló belépőnket megválthatjuk országszerte a Ticketportal jegyirodáibanés az alábbi weboldalon.

CombichristA hazai rajongók kedvéért beáldozzák szabadnapjukat a németeknél is keményebb ipari zenészek. Bár kétség sem fér hozzá, hogy a Rammstein igen látványos és sokkoló produkcióval áll majd elő március 16-án a Papp László Budapest Sportarénában, az est legbrutálisabb produkciója az előzenekarként szereplő Combichristé lesz – akinek volt már szerencséje megtekinteni a norvég-amerikai csapat korábbi, két dobost felvonultató hazai fellépéseit, esetleg belefutott a banda valamelyik videójába vagy művértől tocsogó fotójába, az pontosan tudja, mire gondolunk.
A Combichrist ugyanis még annyira sem próbál a nagy többség számára elfogadható, megemészthető zenét produkálni, mint amennyire például a Prodigy vagy Marylin Manson teszi.. aki nem hiszi, tekintse csak meg az alábbi videót: http://www.youtube.com/watch?v=kRa3BU5bl-s Ehelyett Andy LaPlegua és csapata egy komoly underground gyökerekkel bíró, következetesen kompromisszummentes műfaj egyre ismertebb képviselőjeként menetel előre.
Senki sem lepődik meg azon, hogy az ehhez kapcsolódó zene sem éppen a lágy harmóniákról ismerszik meg: gépies, robotszerű, hideg hangzás, ami 4/4-es ütemekre épül, sötét tónusú, agresszív hatásokkal. Underground körökben a műfaj electronic body music (EBM) néven ismert, s a Combichrist még ennek az - amúgy is feszes és hangos - irányzatnak képviseli egy „mégdurvább” változatát, amit sokszor csak aggrotech-nek, terror EBM-nek vagy hellektro-nak becéznek.
Turnézni bizony egyike a világ legfárasztóbb melóinak: a rengeteg utazás mellett csak a színpadok deszkái és az őrjöngő közönség jelent némi állandóságot az ember életében. Azért persze nem kell sajnálni a „rocksztárokat”, a Combichristnak pedig kifejezetten hálás lehet a közönség azért, hogy a fárasztó turné közepette rendelkezésére álló pihenőnapot beáldozza a hazai hardcore rajongók kedvéért. Így igaz: a március 16-ai Arénás koncertet követően másnap, 17-én ismét Budapesten játszik a zenekar, ezúttal már persze headlinerként, csak a legkeményebb arcoknak.
Pokoli jó hangulatra készülhetünk tehát az A38 hajón, ahol a Combichrist előtt a hazai First Aid 4 Souls is színpadra lép, mely határainkon kívül már nagy népszerűségnek örvend: több külföldi megjelenés és olyan nagy csapatok remixei kapcsolódnak a FA4S nevéhez, mint például a Depeche Mode vagy az Einstürzende Neubauten. A Ministry-től a DM-en át a Juno Reactorig terjedő zenei hagyományokra épülő alkotásaikban tudatosan keverik a noise zenék finom brutalitását a trance pszichedelikus pulzálásával, a new wave telt dallamaival vagy éppen az indusztriális metál szigorú zúzásával. A két csapat budapesti koncertjére jegyek kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, és a www.ticketportal.hu oldalon – kezelési költség nélkül, akár otthoni jegynyomtatással is.

Tudnivalók:
a Negative Art Prod. bemutatja:
2010. március 17., szerda 20 óra
Budapest, A38 Hajó
Combichrist, First Aid 4 Souls koncertek
Belépő: 4500 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
Belépők országszerte a Ticketportal irodáiban 
Jegyek otthoni jegynyomtatással, kezelési költség nélkül 
http://www.combichrist.com
https://www.ticketportal.hu

Hallgatnivaló, látnivaló:
http://www.myspace.com/combichrist
http://www.myspace.com/firstaid4souls

Top