Pinceszínház: bemutatók - Jegyek már kaphatók!

Márai-bemutató május 18-án. „Fizess nevetve!”: ez a furcsa felirat amerikai bankokban biztatja az ügyfeleket, amelyről a fiatal Márai egyik szellemes cikkét írta.Ezenkívül még néhány további előadásra jegyek már kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon.

Györgyi AnnaMárai Sándor: Fizess nevetve!
Közreműködik: Vallai Péter, Györgyi Anna, Schnell Ádám, Szirtes Balázs, Alberti Zsófia, Tallián Mariann (hegedű)
Munkatársak: Veres Gábor, Kis-Kádi Judit
Rendező: Kőváry Katalin
Bemutató: 2010. május 18.

Az 1929-31 közti időszakból származó írásaiból – ezek a nagy gazdasági válság évei – gyűjtöttünk össze egy estére valót. Némely írás szinte adja a lehetőséget a dramatizálásra, így monológok, jelenetek sorjáznak a műsorban, hogy felfedezzük Márai írásművészetének eddig nem túl ismert területét: a humort és az iróniát. Színvonal és csillogó intellektus jellemzi ezeket a műveket is, mint Márai minden sorát.
A Pinceszínház a repertoáron lévő három Márai-darab után most ezt a felfedezést nyújtja közönségének. És miután Karinthy – bár jó barátságban voltak – nem írt Márairól paródiát, egy mai fiatal szerző, Király Attila próbálja pótolni nem titkoltan az Így írtok ti-re kacsintva.
A közreműködők között van, aki az eddigi Márai-előadások szereplője (Györgyi Anna, Schnell Ádám), vannak, akik más pinceszínházi produkciók részesei voltak, (Vallai Péter, Szirtes Balázs), és van, aki színészete mellett hegedűjátékával színesíti az estet (Tallián Mariann).

Georg Kreisler: Lola Blau 
Színész: Pápai Erika
zongorán kísér: Kaposi Gergely
Rendező:Tordy Géza
Bemutató: 2010. május 7.

Ismertető: 1938. Németország lerohanja Ausztriát. Lola Blau, színésznő Bécsben - és zsidó származású. Élete, karrierje derékba törik. Sorsa tulajdonképpen tipikus, II. világháborús emigráns sors. A háború borzalmai és a zsidóüldözések elől, egy élhetőbb élet reményében Ausztriából az Újvilágba menekül. Színházra vágyik, de csak éjszakai kabarészínpadokig jut, a frontra induló katonákat szórakoztatja, mint sokan kortársai közül. Majd a háború után hazatérve azzal szembesül, hogy hazájának nincs szüksége rá. Lola Blau nem hős, csak egy azok közül, akik túlélték. Georg Kreisler jobbnál jobb dalai Pápai Erika nagyszerű előadásában hol mélyítik, hol keserű iróniával oldják Lola Blau tragédiáját.

Kapcsolódó weboldalak:
Belépők országszerte a Ticketportal irodáiban 
Jegyek akár otthoni jegynyomtatással, kezelési költség nélkül
http://www.pinceszinhaz.hu/ 

Top