A Heavy Metal nagy négyese a szegedi Belvárosi moziban

A Sonisphere Fesztivál koncertjének élő műholdas közvetítése Szófiából. Hatalmas szabadtéri koncert részesei lehetnek a metálzene rajongói június 22-én szerte a világon. A heavy metál legendás négyese, a METALLICA, a SLAYER, a MEGADETH és az ANTHRAX soha nem lépett még együtt, egy éjszakán színpadra – most megteszik a Sonisphere Fesztivál Turné keretében Európában mindössze 7 helyszínen. Az eseményre szóló belépőnket megválthatjuk országszerte a Ticketportal jegyirodáiban, és az alábbi weboldalon.

A szófiai koncertet ráadásul a világon mintegy 800 helyen – Magyarországon egyedül a szegedi Belvárosi moziban! – sugározzák élő adásban, műhold segítségével, HD minőségben. Az opera szerelmesei után ezúttal a metálrajongók ünnepelhetnek. A négy legendás csapat a nyolcvanas években tört ki a  trash zene underground világából és a metálzene meghatározói lettek szerte a világon: lemezek millióit adták el és teltházakat vonzottak a stadionokba. Ezen a júniusi estén felelevenítik nagyhírű európai turnéikat és ezt egy „világszínpadról”, különleges HD mozi-élményként mutatják be nekünk.
Az USA-ban közel 600 helyen láthatják a koncertet, egy időben az európai, kanadai, latin-amerikai nézőkkel. Később, felvételről sugározzák az adást Ausztráliába, Dél-Afrikába és Új-Zélandra.
A bandák közös sajtóértekezleten, 2009 decemberében jelentették be az eseményt.
Néhány idézet a tagoktól:
„Ki gondolta volna, hogy 25 évvel a trash metal születése után ez a négy nagy banda nemcsak hogy létezik, de népszerűbb, mint valaha, és most együtt fog játszani Európa stadionjaiban és a mozikban HD-ben is közel kerülhetnek hozzá. Hajrá, csapjunk bele!” (Lars Ulrich, Metallica)
„Ha ez a négyes turné önmagában  nem lenne elég érdekes, még a szélesvásznakra is felkerülünk világszerte. Metál a mozikban! Ez hihetetlenül megtisztelő és sokat jelent a metál-rajongóknak szerte a világon. Lássuk! Fogj egy zacskó popcornt és készülj a rázásra!” (Scott Ian, Anthrax)
„El sem hiszem, hogy ezt nem csináltuk meg már vagy 15 éve! A rajongók végre megkapják, amit akarnak!” (Kerry King, Slayer)
„Még nem fogtam fel teljesen az esemény nagyságát, de eszméletlenül felvillanyoz az a tudat, hogy az emberek az egész világon részesei lehetnek a heavy metál ünnepének.” (Dave Mustaine, Megadeth)

A közvetítés előreláthatólag 19 órakor kezdődik és 23.15-ig tart. Először 19.30-kor az Anthrax lép színpadra.
Magyarországon csak a szegedi Belvárosi moziban!
Jegyek május 31-től kaphatók a pénztárban, ára elővételben 3500 Ft, a koncert napján 4500 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
Belépők országszerte a Ticketportal irodáiban 
Jegyek kezelési költségnélkül, otthoni jegynyomtatással 
www.thebigfourlive.com

Top