SymphonicA - Danubia szimfonikus zenekar & MastericA

Tíz évvel ezelőtt jelent meg a könnyű- és komolyzene eddigi talán legismertebb és legsikeresebb fúziós koncertjéből készített felvétel, a San Francisco Symphony Orchestra és a Metallica közös produkciója, az S&M.A koncertre szóló belépőnket megválthatjuk országszerte a Ticketportal jegyirodáibanés az alábbi weboldalon.

MastericA (Metallica Tribute Band)Ez alkalomból az eredeti művet, a világon elsőként június 19-én és 20-án a Millenáris Teátrumban mutatja be a MastericA (Metallica Tribute Band) a Danubia szimfonikus zenekarral kiegészülve. A koncerteket egyedülálló módon egy nagy vegyeskórus is erősíti majd.

Az S&M alkotói és közreműködői:
Michael Kamenzeneszerző, az S&M karmestere
Zenei rendezőként számos zenekarral és előadóművésszel dolgozott együtt, közreműködött például a Pink Floyd "The Wall"-jánál, Bryan Adams "Everything I Do, I Do It for You"-jánál, Sting "It's Probably Me"-jénél, továbbá Rod Stewarttal, David Bowie-val és Eric Claptonnal is volt közös munkája. A komponista több mint hetven filmhez szerzett zenét. A számos zenei díjjal elismert szerző pályafutása során több rangos eseménynél is közreműködött: nevéhez fűződik például az 1996-os nyári olimpiai játékokat záró ceremónia kísérőzenéje, továbbá ő volt Bob Dylan 1994-es UNESCO-s jótékonysági koncertjének zenei rendezője is. Ám mindezek ellenére a szerző legismertebb, nem filmzenével kapcsolatos munkája mégis a Metallicával történő 1999-es kollaborációja, melynek keretén belül az együttes világsikerű számait szimfonikus zenei kísérettel látta el.

Metallica
A világhírű együttes az 1980-as évek egyik legnagyobb hatású amerikai heavy metal együttese, alapítói James Hetfield és a dán származású Lars Ulrich. Az utóbbi évtizedek egyik legsikeresebb zenekara, világszerte több mint 100 millió albumot adtak el, ebből több, mint 57 milliót az Egyesült Államokban. Az együttes ötször szerepelt az első helyen a VH1 100 Greatest Artist of Hard Rock listáján, és összesen kilenc Grammy-díjat nyertek. Legújabb albumuk a 2008-ban kiadott, osztatlan szakmai- és közönségsikert aratott Death Magnetic. A Metallica együttest 2009-ben ünnepélyes keretek között beiktatták a Rock and Roll Hall of Fame-be. A zenekar 11 év elteltével ismételten hazánkba látogat világkörüli turnéjuk, a World Magnetic Tour keretén belül. 2010. május 14-én adtak nagyszabású koncertet a Puskás Ferenc Stadionban.

A SymphonicA című koncert fellépő művészei:
MastericA - Metallica Tribute Band
A csapat a Metallica dalait játsza, törekedve a leghitelesebb előadásmódra a hangzás és a látványvilág tekintetében is. A zenekar tagjai játszottak a legrangosabb zenei fesztiválokon, számos külföldi és hazai fellépéseik alkalmával produkciójukat több ezer látogató kísérte figyelemmel.
A zenekar tagjai:
Hartmann Zoltán
Tobola Csaba
Jung Norbert
Németvölgyi Norbert
Mezőfi József

A Danubia szimfonikus zenekar
A zenekar által kísért szólisták között olyan nevek szerepelnek, mint Marton Éva, Rost Andrea, Wiedemann Bernadett, Frankl Péter, Ránki Dezső, Szabadi Vilmos, Jandó Jenő, Nigel Kennedy.
2009. március 4-én a Művészetek Palotájában megrendezett Jon Lord negyvenéves Concerto for Group and Orchestra című művének ősbemutatóját kísérték, Rácz Márton karmester vezényletével.
A Danubia szimfonikus zenekar karmestere: Rácz Márton
Saját együttese mellett különböző koncerteken dirigálta a Magyar Rádió Kamarazenekarát és Kamarakórusát, a Szolnoki, a Miskolci, a Debreceni, a Szombathelyi és a Matáv Szimfonikus Zenekart, a Budapesti Fesztiválzenekart, a Honvéd Művészegyüttes Szimfonikus Zenekarát, valamint az Erkel Ferenc Kamarazenekart.

Tudnivalók:
SymphonicA
Danubia szimfonikus zenekar & MastericA – Metallica Tribute Band
Vezényel: Rácz Márton
június 19-20. (szombat-vasárnap), 20:00, Millenáris Teátrum

A Symphonica című koncertsorozat további tervezett helyszínei 2010-ben:
Bécs, Prága, Pozsony, Bukarest, Kijev, Szentpétervár, Moszkva
Magyarországon: Szeged, Debrecen, Békéscsaba, Miskolc, Győr, Pécs

Kapcsolódó weboldalak:
Belépőjegyek országszerte a Ticketportal irodáiban 
Belépők akár otthoni jegynyomtatással, kezelési költség nélkül
www.symphonica-concert.com
www.masterica.hu
www.livesound.hu

Top