20. jubileumi Művészetek Völgye - Jegyek a Ticketportalnál!

A 20. jubileumi Művészetek Völgye végérvényesen és visszavonhatatlanul megtartatik, nem is akárhogyan! A hét Balaton-felvidéki településen július 23. és augusztus 1. között számos újdonság várja a fesztiválra látogatókat, bevezetik például a Művészetek Hölgye címet, melyet első alkalommal Palya Bea kap meg. A fesztiválra szóló belépőnket megválthatjuk országszerte a Ticketportal jegyirodáibanés az alábbi weboldalon.

Művészetek VölgyeA tíz napra a Völgybe költöző énekesnő elárulta: KapolcsonPalya-udvart nyit, ahol barátai lépnek fel, többek között Szalóki Ági, Bognár Szilvia, Szőke Nikolett, Berecz András és a Momentán társulat; a közönség által megadott témákra Lackfi János költő improvizál, de lesz táncház is. Palya Beával nemcsak az evangélikus parókia udvarán lehet majd találkozni: a Művészetek Hölgye kirándulásokat is vezet a környéken.
A Monostorapátiban és Taliándörögdön helyet kapó Ütősvölgy házigazdája Rácz Zoltán és az Amadinda Ütősegyüttes lesz. Ismét az öcsi kőfejtőben rendezik meg a világzenei fesztivált, olyan vendégekkel, mint Lajkó Félix, a Boban i Marko Markovic Orkestar, David Yengibarjan, a Parno Graszt vagy Nikola Parov. A Völgyjazz fesztiváltKapolcs, a Historikus és egyházzenei fesztivált a Völgy "szakrális helyei" látják vendégül; a monostorapáti sportpályánkönnyűzenei koncertek lesznek a Kiscsillag, a Péterfy Bori & Love Band, a PASO és az Irie Maffia részvételével.
Három faluban is jelen lesz a kiállítási szekció fővendége, a budapesti Néprajzi Múzeum.
A Békés Megyei Jókai SzínházPula határában állítja fel ötszáz személyes sátrát, ahol Hobo Circus Hungaricus című előadása és a budapesti Új Színház produkciói is helyet kapnak. Ellátogat a Völgybe a debreceni Csokonai Színház, a Dumaszínház és - egy különleges, helyszínspecifikus előadással - a KoMa Társulat is.
A Kultúrpart, mint a Művészetek Völgye médiatámogatója, nemcsak a virtuális térben, de önnön fizikai valójában is szeretett volna - ha nem is egy kikötőt, de legalább egy stéget a Völgyben. És mivel a stég egyben színpad is, leúsztatjuk a Völgybe csodálatos ökoszínpadunkat, amelynek bemutatáséra a sajtótájékoztatón is sor került, és amelynek áramszükségletét megújuló energiával, azaz meg-, megújuló biciklistákkal tápláljuk.
És ha már égnek a fények, szólnak az erősítők, íróink és szimpatizánsaink, költőink és rajongóink, muzsikusaink és vájtfüleink kitombolhatják magukat, sőt, szerepet is cserélhetnek, ha tetszik. Aztán Petőfi Sándor is ott lesz velünk, hogy ígéretéhez híven Diogenészi Gigahordójából egy-egy pohár borral vagy fröccsel kedveskedjen barátainak, miközben a Pajtamozgóban a 60-as és a 70-es évek legizgalmasabb dokumentum- és játékfilmjeiből válogatunk- nem véletlenül, hiszen vendégeink lesznek a nagy idők nagy tanúi is.
Mint Márta István elmondta, az idén induló Völgyvendég-sorozatban egy-egy határon túli magyar terület képviselőit fogja vendégül látni a fesztivál; első alkalommal a Felvidék mutatkozhat be. A Művészetek Völgye kiemelt figyelmet fordít a családosokra, és a programok közül nem hiányoznak majd az egyéb filmvetítések, a kézműves-találkozók és a vásárok, a népművészeti, valamint a környezetvédelemmel kapcsolatos rendezvények sem.
A főszervező felhívta a figyelmet a fesztivál honlapján meghirdetett pályázatokra és a honlapon jelentkező WölgyWebTévére is, amely ha a sávszélesség engedi, élő internetes adásokat sugároz a Völgyből.

KAPOLCS, TALIÁNDÖRÖGD, VIGÁNTPETEND, MONOSTORAPÁTI, ÖCS, PULA, NAGYVÁZSONY
Szeretettel várunk!

Kapcsolódó weboldalak:
Koncertjegyek országszerte a Ticketportal irodáiban 
Koncertjegyek akár otthoni jegynyomtatással, kezelési költség nélkül 
http://muveszetekvolgye.hu/ 

Top