D’espairsRay koncert Budapesten

Szerencsére ma már tényleg nincsenek határok a rajongók álmai, és így a hazai koncertek terén: az idei év nagysikerű japán rockkoncertjei után végre a D’espairsRay legénysége is meghívást kapott Budapestre. Tőlük is egy lélegzetelállító és egyáltalán nem szokványos estére számíthatunk - kellően sokszínű tálalásban. Az esemény szeptember 29-én, a Diesel klubban lesz megtartva. A koncertre szóló belépőnket megválthatjuk országszerte a Ticketportal jegyirodáibanés az alábbi weboldalon.

D'espairsRayA Hizumi (ének), Karyu (gitár), Zero (basszusgitár) és Tsukasa (dob) vezette D’esparisRay már a megalakulását is egy kellően különleges napra időzítette: 1999.9.9.-e óta létezik a zenekar. Hatalmas figyelmet szereztek maguknak már az elejétől fogva jól megkülönböztethető hangzásukkal, egyéni vizuális koncepciójukkal és persze a titokzatos élő szereplésekkel. A 2003-ban kiadott Garnet névre keresztelt maxi lemezzel már a slágerlisták csúcsára is fel tudtak kapaszkodni - és innentől fogva a további kiadványaik azóta is egytől egyig sikeresen szerepelnek.

A következő évben tudták első Európa-turnéjukat lebonyolítani („pusztán” olyan nagyobb városokban, mint Berlin vagy Párizs), majd az Egyesült Államokba is elvihették egyedülálló színpadi show-jukat. A 2006-os évben már az a megtiszteltetés érte őket, hogy egyedüli japán zenekarként léphettek fel a metalosok között kultikus fesztiválnak számító Wacken Open Airen. Egy dokumentumfilm is napvilágot látott ebben az évben, The World Outside the Cage címmel, ami kifejezetten érdekes látnivaló a japán rockzenekar iránt érdeklődőknek.

Ezután aztán felgyorsultak az események: a 2009-es Redeemer és az idén nyáron megjelent Monsters stúdióalbumok is egy-egy újabb fejezeteit jelentik a D’espairsRay történetének. A dobos a rajongóknak a következőket üzeni: „Ha van olyan banda, amelyik izgat/őrülten kíváncsivá tesz, az a D'espairsRay. Nem veszünk vissza az intenzitásból, tehát kövess minket, bármerre megyünk.”

Alapvetően a D’espairsRay is a visual kei szubkultúra tagjaként vált ismertté - ehhez mérten az extrém látvány és formabontó sminkek náluk is kiemelkedő jelentőséggel bírnak. Viszont például a nálunk már megfordult Miyavi vagy LM.C zenéjével ellentétben a keményebb muzsikáktól sem riadnak vissza: a metal és az indusztriál elemek egyaránt kellő súllyal megtalálhatóak. A látványosnak ígérkező show-t tehát a Diesel klubban nézhetjük majd meg szeptember 29-én, melyre jegyeket vásárolhatunk a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon is.

Tudnivalók:
2010. szeptember 29.,  szerda 18.00 óra
Budapest, Diesel
D’espairsRay koncert
Belépő: 6900 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
Belépők országszerte a Ticketportal irodáiban 
Jegyek otthoni jegynyomtatással, kezelési költség nélkül 
http://www.despairsray.jp
http://www.concerto.hu
https://www.ticketportal.hu

Hallgatnivaló, látnivaló:
http://www.myspace.com/officialdespairsray

Top