Epica: az első önálló koncert Budapesten

Októberben három igéző tekintetű metal hercegnő énekel egy este, egy színpadon. A hidegebb esték beköszöntével is számíthatunk különleges koncertekre Budapesten, hiszen október 2-án három női énekessel megáldott metal zenekar lép fel a Dieselben. A holland Epica - a szimfonikus metal egyik legmeghatározóbb képviselője - végre főzenekari státuszban látogat el hozzánk, a kísérők pedig a francia Kells és a szintén holland Revamp lesznek. A koncertekre szóló belépőnket megválthatjuk országszerte a Ticketportal jegyirodáibanés az alábbi weboldalon.

EpicaAz Epica zenéje a kritikusok szerint egy varázslatos mítoszhoz hasonlatos. Egy fantázia szülte történet aláfestése is lehetne ez a klasszikus, gótikus és heavy metal elemeket egyesítő muzsika. Mark Jansen - a maximalista gitáros - az After Forever soraiból való kilépése után alapította meg a bandát, s természetesen az a cél vezérelte, hogy egy még tökéletesebb formációval térhessen vissza a szimfonikus metal élvonalába. A fő dalszerzés mellett a hörgős részekért is ő a felelős. Simone Simons személyében olyan hölgyet talált az énekesi posztra, aki dinamikus, operákba illő hangjával mindenkit könnyedén elbűvöl.

Az Epica receptje: misztikus szinti részek keverednek a bombasztikus zenekari kórusokkal és a végeredmény mára  Hollandiában szupersztárokká emelte őket: előző lemezük – a 2009-es The Divine Conspiracy - megjelenése első hetében már a Top 10-es listán nyitott. Ezzel a lemezzel újabb magaslatokba tört a banda, sosem szólaltak meg ilyen intenzíven, egyedien és himnikusan. A dalszerző Mark Jansen is felülmúlta eddigi önmagát, a legjobb albumot ígérte a rajongóknak, s ennek bemutatására fog sor kerülni a - a régi slágerek mellett - a Diesel klub színpadán is. A hazai közönséget pedig kifejezetten szeretik a zenészek, elég csak a Miskolci Operafesztiválon felvett különleges DVD-re vagy a nagysikerű fesztiválszerepléseikre gondolni.

Az Epica melletti két előzenekarra is érdemes kellő figyelmet szentelni. A Kells kissé nu metalba hajló irányból közelíti meg a szimfonikus zenéket; a Franciaországból származó banda - habár hazájában a melodikus metallal kezdetben kívülállónak számított - hamar eljutott a nagyobb színpadokra is és mára együtt játszhatnak a legnagyobb példaképeikkel. A szintén szereplő Revamp énekesnője pedig az a Floor Jansen, aki korábban a már említett After Forever élén 12 éven keresztül bizonyított. A Revamp soraiban pedig még inkább kiterjeszti saját határait, sokkal sokszínűbben és változatosabban énekel, mint eddig bármikor.

Tehát a három női énekes metal bandát egyetlen estén nézhetjük meg így együtt, méghozzá a Diesel klubbanoktóber 2-án; a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - vagy a www.ticketportal.hu oldalon is megválthatjuk a belépőnket.

Tudnivalók:
2010. október 2., szombat 19.00 óra
Budapest, Diesel
Epica, Kells, Revamp koncertek
Belépő: 4900 Ft, szeptember 1-től 5900 Ft

Kapcsolódó weboldalak:
Belépők országszerte a Ticketportal irodáiban 
Jegyek otthoni jegynyomtatással, kezelési költség nélkül 
http://www.epica.nl
http://www.concerto.hu
https://www.ticketportal.hu

Hallgatnivaló, látnivaló:
http://www.myspace.com/epica
http://www.myspace.com/kellsgaia
http://www.myspace.com/revamp

Top