Budapesti Őszi Fesztivál - jegyek már kaphatók!

Az idén 19. alkalommal megrendezendő Budapesti Őszi Fesztivál, immár Európa legrangosabb kortársművészeti fesztiváljainak sorába tartozik.A fesztiválra szóló jegyünket megválthatjuk országszerte a Ticketportal jegyirodáiban, és az alábbi weboldalon.

Budapesti Őszi FesztiválA fesztivált a Budapesti Művészeti Hetek utódaként, 1992-ben alapította a Fővárosi Önkormányzat kortársművészeti profillal. Célja, hogy Budapest közönségének bemutassa napjaink és az elmúlt évtized jelentős progresszív alkotóit és művészeti eredményeit, minden művészeti ágban. A rendezvénysorozat feladatának tekinti az új művészet hazai megismertetését, illetve elismertetését.

A fesztivál kiemelt célkitűzése, hogy az új művészet nemzetközileg rangos produkcióinak meghívásával, és a nemzetközi figyelem felkeltésére alkalmas saját, vagy partnerekkel közösen létrehozott produkciókkal hozzájáruljon a „Budapest fesztiválváros” koncepció megvalósulásához és Budapest európai kulturális rangjának, a jelentős európai kulturális centrum imázsának megerősítéséhez.

2003-ban Kovalik Balázs kapott megbízást Magyarország legnagyobb, a különböző kortárs művészeti ágakat átfogó összművészeti fesztivál művészeti koncepciójának kialakítására. Megőrizve a profiljának átfogó jellegét, s központi helyet hagyva a kortársművészetek „klasszikusainak” bemutatására, a megújult fesztivál nemcsak a fiatalabb közönség felé nyitott új kapukat, de elveinek megfelelően a művészek és a közönség közötti közvetítés újfajta, kreatív és kezdeményező szereplőjévé lépett elő. Egy új, modern, egyben fiatalos arculattal jelentkezett Budapest különböző helyszínein a hazai és külföldi közönség előtt.

Bár Európa jelentős kortársművészeti fesztiváljaival való együttműködésnek köszönhetően most már világviszonylatban is jelentős zenei és színpadi produkciók igazítják ősbemutatójukat a BOF idejére, vagy teszik turnéjuk egyik első állomásává az Őszi Fesztivált. A fesztivál hangsúlyosan törekszik a kevés lehetőséggel rendelkező, fiatal alkotóművészek bemutatására valamint a különböző műfajok közti kommunikáció beindítására, katalizálására.

A művészet kommunikáció. A kommunikáció leginkább a művészeten keresztül elsajátítható. Megérteni, a másikra nyitottnak, toleránsnak lenni, felfogni és befogadni, elgondolkodni és reflektálni. A BOF ennek szellemében kívánta az elmúlt másfél évtizedben éppúgy, eloszlatni a „kortárs” szó hallatán gyakran felmerülő bizonytalanságot, félelmet.

Kapcsolódó weboldalak:
Budapesti Őszi Fesztivál - jegyek országszerte a Ticketportal irodáiban
BÖF 2010 jegyek az interneten, akár kezelési költség nélkül, otthoni nyomtatással
www.bof.hu 

Top