Always in November - Szegedi Jazz Napok

A Szegedi Jazz Napok az idén is november első hétvégéjén (2010. november 5-6.) kerül megrendezésre. A fesztivál sztárvendégei ezúttal a trombitás legenda Wallace Roney, a jungle-soul úttörője, Vinx, valamint a legújabb "street-hype", a drum-machine nagymenője, David Haynes az Egyesült Államokból.A koncertekre szóló belépőinket megválthatjuk országszerte a Ticketportal jegyirodáiban, és az alábbi weboldalon.

Szeged Jazz Days 2010De itt lesz a ZapMama híres bőgős-énekesnője Manou Gallo, és a méltán népszerű lengyel vibrafonos Bernard Maseli. A hazai mezőnyt ezúttal a "kubai-magyar" Elsa Valle és Winand Gábor zenekara, (a doboknál Kőszegi Imre); valamint Dés András igényes hangzásvilágú együttese képviseli, míg szegedi színekben a fiatalokból álló Dél-Alföldi Ütőegyüttes nyitja a koncerteket.
Wallace Roney karrierjét a legnagyobb mágusok egyengették: Clark Terry, Woody Shaw, Dizzy Gillespie és maga a Király, Miles Davis. 1979/80-ban a Down Beat szavazatai alapján "Az Év Legjobb Fiatal Jazzmuzsikusa" lett, majd szinte mindenkivel játszott, aki számít: Ornette Coleman, Art Blakey, Tony Williams, Chick Corea, Elvin Jones, Wayne Shorter, Herbie Hancock, Ron Carter, David Murray, Joni Mitchell, Pharoah Sanders, McCoy Tyner, Sonny Rollins, stb. Kétszeres Grammy-díjas.
Vinx egy világszám! Elképesztően dobol és énekel, mindemellett káprázatos zeneszerző. Válogatott hármasugróként kezdte, majd - Taj Mahal ütőse lett. Írt világslágert Tom Jones-nak, nyert Grammy-díjat Ernie Watts-szal, játszott Stevie Wonder-rel, Sting-gel és Herbie Hancock-kal, jelenlegi duójának ez lesz az európai bemutatkozása. A boszorkányos David "Fingers" Haynes lesz a partnere, aki szenzációs nézettségeket produkált a YouTube-on és olyan nagyágyúkkal játszik, mint Prince, Chaka Khan, Les McCann, Percy Sledge, Stanley Jordan, a Weather Girls vagy Mary J. Blige...!
A Sleeping Camels egy vadonatúj world-jazz formáció, mely a nyugat-afrikai, zsidó-, arab- és balkáni ethno-t vegyíti a funk- és groove-jazz zenékkel. 100%-ig nemzetközi együttes, tagjai 6 különböző országot képviselnek.
A színvonalas zene, némi jó bor és egy forró halászlé szívet melengető hétvégi programot ígér ezúttal is, ...ráadásul a jegyárak olcsóbbak mint tavaly!

Napijegy 3.500.-Ft      2 napos bérlet 5.000.- Ft.

A koncertek a Szegedi IH Rendezvényközpontban kerülnek megrendezésre este fél 8 órai kezdettel.

Kapcsolódó weboldalak:
Fesztiválbelépők országszerte a Ticketportal irodáiban 
Koncertjegyek az interneten otthoni jegynyomtatással is, kezelési költség nélkül
http://www.privatemusic.hu/

Top