Diótörő - Az orosz balett nagyjai Debrecenben!

A klasszikus orosz balett-iskola legszebb hagyományait képviselő Moszkvai Városi Balett Magyarországra látogat. Igazi karácsonyi élményben lehet részünk december 11-én a debreceni Főnix Csarnokban, ahol az orosz balett nagyjai a Diótörőt adják elő, Csajkovszkij lenyűgöző zenéjére.

A Bolsoj egykori szólótáncosa, Viktor Szmirnov-Golovanov által 1988-ban alapított Moszkvai Városi Balett társulata már 1989-ben Szöülban megkezdte külföldi sikersorozatát, azóta az egyik leggyakrabban turnézó orosz balettegyüttes: Írországtól Hong-Kongig, Ciprustól a Fülöp-szigetekig a világ számos pontján vendégszerepelt.

1991 óta csak az Egyesült Királyságban 800 (!) fellépésük volt – méghozzá a National Ballet Orchestra kíséretében. Az egészen kiemelkedő balettkaráról ismert társulat vezetőjének célja, hogy az orosz nemzeti tradíciók szerves részét képező balett minél szélesebb közönséghez eljuthasson – márpedig kiváló koreográfus együttese a klasszikus balett orosz iskolájának legszebb hagyományait képviseli. A Moszkvai Városi Balett több mint 70 tagú társulatát a legjobb akadémiákon végzett művészek alkotják.

A társulat egy igazi karácsonyi előadással érkezik Magyarországra: a Diótörőt láthatjuk tőlük, Csajkovszkij elbűvölő zenéjével. A libretto és a rendezés Viktor Szmirnov-Golovanov nevéhez fűződik.
Igazi orosz balett – a nagymesterektől!

„Kényesen ügyelnek a részletekre.” (BBC)
„A Diótörő még mindig káprázatos.” (Bristol Evening Post)

A Moszkvai Városi Balett előadása:
Pjotr Iljics Csajkovszkij: Diótörő
Debrecen, Főnix csarnok
2010. december 11. 19 óra
Jegyek: 2900, 4500, 5900, 7500, 9900 Ft

Kapcsolódó weboldalak:
Diótörő jegyek országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Diótörő jegyek az interneten, akár kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással

Top