Faithless koncert - jegyek kezelési költség nélkül!

A Faithless zenéje még azokat is magával ragadja, akik nem kifejezetten a stílus rajongói, legyen az kisiskolás, peronõr, polgármester, egyetemista vagy nyugdíjas professzor. A Maxi Jazz, Rollo és Sister Bliss által alapított londoni zenekar tizenöt éves fennállása alatt olyan sajátos, intelligens house slágereket gyártott, amelyek ugyanúgy alkalmasak egy önfeledt bulizásra, mint egy elmélyûlt meditációra. Népszerûségüket jól bizonyítja, hogy eddig megjelent hat albumuk mintegy tizenkét millió példányban fogyott el világszerte. 2011. március 21-én ismét Magyarországon, a Papp László Budapest Sportarénában láthatjuk a zenekart - jegyek válthatók országszerte a Ticketportal jegyirodáiban, és az alábbi weboldalon, akár kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással is.

Salva Mea, Insomnia, God Is A DJ, We Came 1 - elég, ha ezeket az összes slágerlistát végigsöprõ dalaikat említjük, amelyek magukkal ragadó lüktetésük mellett békét és szeretetet hirdetnek. Legutóbbi albumuk, a Dance elsõ kislemeze, a Not Going Home szinte azonnal sláger lett, a legújabb maxit, a Tweek Your Nipple-t pedig szeptemberben dobták be a köztudatba, amelyen a Faithless család tagjaként számon tartott Dido-t is hallhatjuk. A csapat egy merész húzással leszerzõdött Anglia legnagyobb üzlethálózatával, a TESCO-val, és elsõ számú internetes áruházával, az iTunes-szal, és ezeken keresztül terjeszették az albumot. Emellett novemberben megjelentettek egy dupla CD-t The Dance Never Ends címmel, amelyen olyan nevek készítettek remixeket a Dance album dalaira, mint Eric Prydz, Tiesto, ATFC, The Temper Trap, Mark Knight és Calida.

A Dance dalai ismét sokatmondóak, és elgondolkodtatóak. Megromlott kapcsolatokról, a bennünk rejlõ erõrõl szólnak, és arról, hogyan álljunk talpra a legreménytelenebb helyzetben is. Az elsõ és a második kislemez végre visszarepít minket a '90-es évekbe, a klasszikus Faithless hangzásba. A többi mai tánczene electroval, de kemény trance dal is hallható rajta, csakúgy mint dance-pop, sõt még egy reggae is!
- Minden hatásal lehet ránk, akár egy újsághír vagy egy beszélgetés egy baráttal mondta Sister Bliss. - A Dance fõleg az emberi kapcsolatokról szól, arról a táncról, ami t a gondolatainkban lejtünk az angyalainkkal és démonainkkal. Zeneileg visszatértünk a dance zenéhez az elõzõ albummal ellentétben, amikor éppen várandós voltam a fiammal, és nem voltam túl diszkós hangulatban. Az sokkal inkább egy csendes, elgondolkodtató anyag volt, de tudjuk, hogy az emberek táncolni szeretnek, ezért ezúttal sokkal inkább a rajongóinknak akartunk kedvezni! Egészen másképpen látom a világot, mióta édesanya vagyok, de a szenvedélyem nem múlt el!

A Faithless élõ fellépéseiken tudja még jobban magával ragadni a rajongókat. Tizenöt éve töretlenül teltházas koncerteket ad mindenhol a világon, nálunk is számtalanszor felléptek a Sziget- Fesztiválon. Maxi Jazz buddhista hitû rapper prédikátorként áll a színpadon, miközben Sistes Bliss DJ-remixerként és szintetizátorait hatalmában tartó dominaként fokozza az õrületet, miközben a zenét elõállító programozó-producer Rollo Armstrong diszkréten, de annál hatásosabban vesz részt a produkcióban.

A Faithless elsõ kislemeze a Salva Mea volt 1995-ben, amikor Bliss maga szerezte és állította elõ a zenéjüket a szintetizátorain és egyéb stúdió berendezésein. Szakavatottan nyúlt a dalokhoz, hiszen több hangszeren is játszik, többek között zongorán, hegedûn és szaxofonon. A nõi énekes sok dalukban Pauline Taylor volt. Amellett, hogy töretlenül együtt alkotnak a Faithless zászlaja alatt, mindegyikõjük külön utakon is jár. Sister Bliss például elismert DJ-ként is turnézik, és másoknak is készít remixeket. Láthattuk õt például Paul Oakenfold "Weekend" címû klipjében. Maxi Jazz egy kalózrádiónak dolgozott eleinte, és még a Faithless elõtt készített egy saját albumot. A Faithless másik alapító tagjával, Jamie Cotto-val is volt egy közös produkciója, amelyben Robin Williams is részt vett egy dal erejéig. Rollo pedig a Cheeky Records alapítója, és mint ilyen, számtalan album producere, többek között a húga, Dido albumai is az õ nevéhez fûzõdnek.

Kapcsolódó weboldalak:
Faithless jegyek országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Faithless jegyek az interneten, kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással is

Top