L'Orchestre de Contrebasses - jegyek kezelési költség nélkül!

A világhírű L'Orchestre de Contrebasses 3 évvel korábbi 2 magyarországi koncert fergeteges sikerének köszönhetően március 17-én egy új programmal újra hazánkba látogat, hogy ismét elvarázsolja formabontó és egyedülálló előadásával a hazai közönségét. Jegyek még kaphatók országszerte a Ticketportal jegyirodáiban, valamint ezen a weboldalon, akár otthoni jegynyomtatással, kezelési költség nélkül!

"A hangjegyek izgatóak
A húrok izgalmasak
A hajlongások veszélyesek
A szép szavak érdekesek
a tekintetek kíváncsiak
A zene beleolvad az időbe
S a fedélzeten örömtől izzanak a tekintetek."


Christian Gentet 1981-ben hívta életre a L'Orchestre de Contrebasses nevű formációt, amelyben a legeredetibb és legígéretesebb módon jelenik meg a zenei kreativitás. Ez a vibráló zene rövid időn belül nemzetközi szinten hatalmas sikert aratott a hang és fényhatások meglepő kombinációjának köszönhetően. A L'Orchestre de Contrebasses-nak hat virtuóz tehetségből áll, akik zeneszerzők és egyben előadóművészek is. Ezek a zenészek a hangzás és a látvány egységével hatnak a közönségre: ezzel a forradalmi repertoárral eddig még nem tapasztalt módon bővülhetnek a zene határai. A dupla-basszus hangzás teljes kiaknázása érzékivé, megnyugtatóvá és varázsossá teszi az élményt, amely során mindenki hajlandó ennek az álomvilágba vezető rögtönzött zenei repülésnek a részese lenni.

Egy újfajta kortárszene
A kortárs zene és a jazz hivatalos megközelítése közepette ezek a zenészek és zeneszerzők úgy döntöttek, hogy egy nagyon egyéni zenei stílust hoznak létre. A díjnyertes virtuózok fejest ugrottak egy új dimenzióba, amelyet eddigi - a soul, a jazz és a latinzene világában tett kirándulásaik során szerzett - tapasztalataikból alkottak. Új technikájuk még dinamikusabb, a ritmusok által még feszesebb, mint az eddig ismertek, ráadásul előadásukat sejtelmesen járják át a dallamok, amelyek leginkább improvizációikból születnek. Ennek köszönhetően a fásultság szóba sem kerülhet, ráadásul mesteri fokon űzött hangszeres tudásuk még eredetibb és egyénibb megoldásokat tesznek lehetővé a csapat számára.

Túl a jazz világán
Akárcsak a jazz, ez a fajta szabad stílusú zene is sokat köszönhet az improvizációnak. Mi másnak, mint a kortárs zenének az elsődleges feladata, hogy minden egyes előadással új távlatokat nyisson? Ha az előző CD-jük, a Le Mystere des bois vulgaries egy nyilvánvaló hódolat a jazz előtt, az új felvételük a dupla basszus véletlenszerű alkalmazásának lehetőségeit tárja fel. A zenészek kockáztatnak és hangzásuk széles skálájával lepik meg közönségüket.

Egy zene állandó mozgásban
A zene új és megnyugtató szemléletének keresése arra ösztönzi a zenészeket, hogy szerzeményeiket egy show keretében adják elő, ahol a színpadi világítás segítségével még jobban kihangsúlyozzák mindazt, amit közvetíteni szeretnének és ahol az emberi mozgás, valamint a hangszerek együttesen alkotnak egy fantasztikus tánckart, mely valójában a zene megtestesítője. Egy zenekar A rock and roll zenekaroktól kezdve a klasszikus kvartettekig, a stílusok keveredése már elengedhetetlen egy kidolgozott és igényes zenei műsorhoz, amelynek során a zenekar a saját zenei érettségét és határozott elképzelését az egységes hangzás és a kibővített ritmusvilág segítségével tudja bizonyítani.

L'Orchestre de Contrebasses - A világsiker ismét Magyarországon, 6 bőgő 1 színpadon.
2011.március 17. Csütörtök este 8 óra
Budapest – Millenáris Teátrum

Kapcsolódó weboldalak:
Belépőjegyek a L'Orchestre de Contrebasses koncertjére a Ticketportal országos jegyiroda-hálózatában
L'Orchestre de Contrebasses jegyek az interneten, kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással

Top