Gipsy Kings az Arénában

A Gipsy Kings neve mára egyet jelent a latin életérzéssel. Nem túlzás azt állítani, hogy a formáció a valaha legtöbbet tett zenekar a flamenco muzsika világszintű megismertetéséért és népszerűsítéséért immár több mint húsz éve. Idén májusban a csapat hosszú évek után lép majd fel május 7-én klasszikus felállásában Budapesten az Aréna színpadára. Jegyek még kaphatók országszerte a Ticketportal partnerirodáiban, valamint az alábbi weboldalon, akár kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással is!

A zenekar Franciaországban alakult, 1979-ben, két zenész família tagjaiból. A híres flamencogitáros, Jose Reyes fiai, Nicolas és Andre, valamint unokatestvéreik, a híres spanyol zenészlegenda, Manitas de Plata két fia, Maurice és Tonio Baliardo voltak az alapító tagok. A két apa (Reyes és de Plata) már az 1950-es években is koncerteztek duóként, ezzel népszerűsítve a flamenco zenét. A kezdeti sikereket mi sem bizonyította jobban, hogy a formáció csodálói közt olyan neveket láthatunk, mint Charlie Chaplin, Paplo Picasso, vagy Salvador Dali. A közös fellépések alkalmával a két család - ez idő tájt még háttérvokalista - fiai egy jövőbeni zenekarról kezdtek álmodozni, amely 79-ben meg is alakult Los Reyers néven.

Az utcazenélést esküvőkön való muzsikálások, majd egyre gyakoribb utazással járó nemzetközi felkérések követték. Mivel a "Los Reyes" név angolul Kings-t, vagyis "királyok"-at jelent, megváltoztatták a nevüket Gypsy Kings-re. Új producerük Claude Martinez, 1986-tól a spanyol mellett és más népzenei motívumok variálására bíztatta, őket, populárisabbá téve hangzásvilágukat. Slágereik közül a Djobi Djoba, a Bambolero, vagy a Volare hatalmas sikert aratott Franciaországban , majd egész Európában. A Sony 1988-as lemezszerződése és ennek folyományaként az Egyesült Államok meghódítása már egyet jelentett a világhírrel. Sikerük azóta is töretlen. A föld legprominensebb koncerthelyszínein adott koncertjük, 14 millió eladott albumuk, számos filmzenéjük nyomán a szakma és a hallgatóság is saját műfajuk meghatározó sztárjaként jegyzi a Gipsy Kingst.

Május 7-én a Papp László Budapest Sportarénában egy igazi vérpezsdítő latin estének lehetnek szem-és fültanúi a kilátogatók. A hangulatkeltésről a 2010-es Megasztár vetélkedő legjobb együttese, a Fivérek legénysége gondoskodik majd, akik feltehetően ezúttal is kitesznek majd magukért világsztár példaképeik előtt. Az est várva várt főattrakciója a Gipsy Kings rendkívül erőteljes, de ugyanakkor vidám gitárjátéka, és megbabonázó éneke idén minden bizonnyal egy hónappal előbbre hozza a nyár beköszöntét Budapesten.

Gipsy Kings koncert
2011. május 7., szombat, 20 óra
Papp László Budapest Sportaréna

Kapcsolódó weboldalak:
Belépőjegyek a Gipsy Kings koncertre a Ticketportal országos jegyiroda-hálózatában
Gipsy Kings jegyek az interneten, kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással

Top