Billy Ray Cyrus Budapesten - jegyek már kaphatók!

William "Billy" Ray Cyrus-ért már nemcsak a negyvenesek és ötvenesek rajonganak, hanem a tinédzserek is, hiszen az elsöprő sikerű Hannah Montana című tévésorozatban ő alakítja Miley Stewart megözvegyült apukáját, Robbie Stewartot, aki egyben a menedzsere is. Ezt annyira nem is kellett eljátszania, ugyanis a valóságban is country énekes, és – többek között - Miley Cyrus édesapja. Billy 2011. július 27-én a Margitszigeti Szabadtéri Szípadon lép fel - a koncertre jegyek már kaphatók országszerte a Ticketportal jegyirodáiban, és ezen a weboldalon, ahol kezelési költség nélkül, ottoni jegynyomtatással is vásárolhatunk.

Az, hogy a countryzene túllépett Amerika határain, sokban köszönhető Billy Ray Cyrus-nak.
Az elmúlt húsz évben tizenegy stúdió albumot jelentetett meg és harmincnyolc kislemezt, amelyek közül az Achy Breaky Heart lett a legismertebb.
Az erre készített videoklip hatására hatalmas őrület lett a sortánc, Billy-t pedig többszörös platinalemezes énekessé tette, akinek a Billboard country tízes listáján egyszerre nyolc dala szerepelt. A mai napig legnépszerűbb albuma az első, Some Gave All című volt, amely kilencszeres platinalemez lett az Egyesült Államokban.
Ezzel - a zenetörténelemben egyedülállóan – tizenhét egymást követő héten vezette a slágerlistát, és minden idők legnagyobb eladott példányszámú debütáló albuma lett, amit szólóénekes készített. Billy Ray Cyrus már gyerekkorában a gospelért és a country zenéért rajongott. Aztán jött a ZZ Top, Ted Nugent, a Foghat, a Lynyrd Skynyrd, Molly Hatchet és mindenki más, aki megfordult Kentuckyban a hetvenes években.
Ebben az időszakban lett végzetesen szerelmes a rockzenébe, és ez a szenvedélye ma sem múlt el. Ezt igazán először tavaly megjelent Brother Clyde című albumával és ugyanezzel a névvel megalapított zenekarával tudatta a nagyközönséggel. - Mindig is szerettem a rock ‘n’ roll – t – mondta Cyrus. - Az volt a legnehezebb, hogy a tojáshéj még a fenekemen volt, és én azt akartam, hogy ez a lemez úgy szóljon, mint bármelyik dögös déli rockbandáé. Így aztán úgy döntöttem, követem a rock 'n' roll alaptörvényét, mely szerint nincsenek szabályok, nincsenek határok és nincsenek előzetes koncepciók.

Cyrus nem csak a producere volt az albumnak, hanem majdnem az összes dal társszerzője is volt Morris Joseph Tancredi-vel karöltve, akivel úgymond véletlenül hozta össze a sors.
Tancredi ugyanis eredetileg a sofőrje volt Vancouver, B.C.-ben, amikor a Christmas in Canaan című filmet forgatták. - Megkérdezte milyen zenében utazom mostanában, így eljátszottam neki a Brother Clyde első nótáját – idézte fel. - Erre ő azt mondta, ez kiköpött alternatív rockzene, amilyenből ő maga is írt néhányat, de eddig csak a fióknak. Elmentem hozzá, hogy meghallgassam, és onnantól kezdve nem volt kérdés, együtt kell folytatnunk.

Aki pedig azt hiszi, hogy a Brother Clyde című albumon keresztül Amerika kedvenc apukájának felhőtlenül vidám életét ismerheti meg, az nagyon téved.
- Teljesen lecsupaszítottam magam ezzel a lemezzel, és kimondtam, mit érzek a szívem mélyén – folytatta a zenész. - Ha azt a Billy Ray Cyrust, aki az elmúlt öt évben voltam, összehasonlítja valaki a régivel, ugyancsak meglepődhet, mert a két embernek, és a két, gyökeresen más életmódnak semmi köze egymáshoz.
Ez az album lerántja a leplet rólam, és világossá teszi mindenki számára, hogy az életem korántsem volt egy tündérmese. Nyolc hónappal az első slágerem előtt még az autómban éltem, és totálisan le voltam égve. Ez a világ néha nagyon magasra repít, aztán úgy megforgat, hogy leesel és belehalsz.
Éppen ezért visszaléptem egy nagy lépést, és úgy döntöttem, hogy visszafogom magam, jó apa és férj leszek. Ezt az irányt jól igazolták az olyan albumai, mint a Wanna Be Your Joe, vagy a négy évvel ezelőtti Home At Last. A Ready, Set, Don’t Go című duettet lányával, Miley-val énekelte el, amivel felkerült a country dalok slágerlistájának első öt helyezettje közé és megkapta az Év Zeneszerzője díjat a BMI-tól. Cyrus tavaly megjelentette tizenegyedik, Back to Tennessee című albumát is.

Billy Ray Cyrus neve azonban nem csak a zene szerelmeseinek mondhat sokat, hanem a tévénézőknek és a mozik közönségének is. Ő alakította ugyanis a Doki című sorozat címszerepét, de láthattuk őt a Kém a szomszédban című moziban is Jackie Chan mellett.

Legemlékezetesebb filmjei mégis a Mullholland Drive – A sötétség útja, valamint a Flying By, és persze az ABC szenzációs sorozata, a Dancing with the Stars. Annál nagyobb ismertséget azonban semmi nem hozott neki, mint Robby Ray Stewart szerepe a Hannah Montana című sorozatban és az ebből készült mozifilmben, amelyben – akárcsak a valóságban – lánya, Miley apját és menedzserét alakítja.

Billy Ray Cyrus még mindig egy visszafogott családapa, de ahogy Miley kezdett felnőni, egyre több új produkcióban kezdett el gondolkodni a mozi, a zene és a televíziózás területén is. Most Brother Clyde nevű zenekara az első az életében, akikkel már rengeteg helyen fellépett világszerte.

A koncerteken jól lehet látni, hogy Billy Ray Cyrus mennyire imádja a zenét, az életet és azt, hogy olyan zenét játszik, amilyet mindig is akart. - Most megvalósíthatom azt, amit mindig is akartam – mondta. - Lezártam egy fejezetet az életemben, és egy újat kezdtem. Fantasztikus érzés azt mondani, hogy azt teszem, amit csak akarok.

Kapcsolódó weboldalak:
Billy Ray Cyrus koncert belépőjegyek országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Billy Ray Cyrus jegyek az interneten, kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással

Top