Al di Meola: World Sinfonia turné

A zene iránti szenvedély, a kimagasló technika és virtuozitás jellemzi korunk könnyűzenei életének egyik legismertebb gitárművészét, Al Di Meolát. A Danubius Concert szervezésében a világ egyik legjobb gitárosa a World Sinfonia turnéjának legközelebbi állomásán Budapesten lép fel zenekarával a Kongresszusi Központban.

Al Di Meola több mint 35 éve van színpadon, munkásságát Grammy-díjjal is elismerték, és a rangos Guitar Magazine is számtalanszor ítélte már oda számára „A világ legjobb gitárosa” címet.
Pályafutása során számtalan művésszel dolgozott együtt; partner volt Luciano Pavarotti, Paul Simon, Phil Collins, Santana, Larry Coryell, Wayne Shorter, Jean Luc Ponty, Frank Zappa, Jimmy Page, Stevie Wonder mellett, és még jó néhány ismerősen csengő név sorolható fel.

Stílusának sokszínűsége mindazokból a hatásokból táplálkozik, melyek a latin salsától a spanyol flamencóig, Astor Piazzola tangóitól a contemporary és fúziós jazz irányzatokig meghatározó vonulatokként épültek be korunk zenei világába. Zenei fejlődését Larry Coryell határozta meg leginkább, akit a fúziós zene keresztapjának nevezett. A korábbi fúziós jazz-rock irányvonal után Al Di Meola ezen a körúton visszatér gyökereihez, és az akusztikus gitár hangzását helyezi játékának középpontjába.

A Danubius Music bemutatja: Al di Meola - World Sinfonia
2011. november 3., csütörtök 20.00 óra
Budapest Kongresszusi Központ
Ár: 7 900 - 19 900 Ft

Kapcsolódó weboldalak:
Jegyek Al di Meola koncertjére országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Al di Meola koncertjegyek az interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással

Top