Utazó fesztivállal érkezik a Tristania

Öt jól ismert érzéki metalzenét játszó csapat sorakozott fel a 2011-es "Out Of The Dark" fantázianévre hallgató turné zászlajai alá, hogy estéről estére Európa-szerte pompás élményben részesítse a dallamos fémzenék kedvelőit. Az október 2-án Budapestre is eljutó kompániában az "A Capella Metal" német hősei, vagyis a Van Canto, a norvég gótikus metal csapat, vagyis a Tristania, továbbá három szimfonikus metalt játszó együttes, a Serenity, a Xandria és az Amberian Dawn vesz részt. A csapatok bemutatkozó videója itt látható: http://youtu.be/egqtZFXjwoE

Tizenkét évvel a nagysikerű debütálás, és három évvel a legutóbbi hanghordozó után végre új lemezt jelentetett meg tavaly a norvég gothic metal Tristania. A kreatív munka során ugyanúgy jártak el, ahogy azt mindig is tették: hűen a hagyományokhoz, mindazonáltal szem előtt tartva a fejlődést és az albumjaikon hallható sokszínűséget. A zenekarra jellemző páratlan, olykor komor hangulatot és bonyolult harmóniákat tökéletesen egészítik ki a csodálatos énekdallamok. Az előrelépés során természetesen a gótikus irányvonal maradt a meghatározó - mint ahogy az mindvégig markánsan végigkísérte pályafutásukat.

A Van Canto zenekar hangzásvilágát nehéz elképzelni addig, amíg valaki nem hallotta vagy látta a teljesítményüket: a világ egyetlen a capella metal zenekara javarészt sokszínű énekkel és dobbal adja elő szerzeményeit. A meghökkentő és páratlanul újító megközelítés a nyitott szellemű metal és zenerajongók körében hamar ismertté tette a zenekar nevét. Az öt énekessel kiálló csapat előszeretettel játszik feldolgozásokat is - minden bizonnyal mi is hallhatunk néhány klasszikust ebben a nem mindennapi tálalásban: http://youtu.be/pYdoFtPtFKU

Annak ellenére, hogy az osztrák Serenity már 2001 óta létezik, a kiemelkedésükhöz szükséges lökést egy nemrég bekövetkezett tagcsere adta meg: Fabio D'Amore csatlakozásával a kezdetben dallamos death metalt játszó csapat mára érett, többszólamú énektémákat és nagyzenekari betéteket is felvonultató együttessé vált. A banda ráadásul egyre sikeresebb: például pár éve abban a megtiszteltetésben részesülhettek, hogy a legendás Dio előtt szerepelhettek. Az idén megjelent lemezük - Death & Legacy - erőteljes és titokzatos szimfonikus metal album, amely lenyűgöző történelmi utazásra visz elmúlt korok személységeinek megidézésével.

Az említett három zenekar fellépését a német Xandria és a finn Amberian Dawn fogja teljessé tenni. Mindkét csapat a női énekessel kiálló szimfonikus metal bandák sorát erősíti. Az előzetes hírekkel ellentétben, Floor Jansen sajnálatos betegsége miatt a ReVamp nem tud részt venni a turnén, de ilyen felhozatal mellett aligha lehet bárkinek is oka panaszkodni. Az öt csapat szereplését a budapesti Club 202-ben tekinthetjük meg, az eseményre jegyeket vásárolhatunk a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon is.

A Concerto Music bemutatja Out of The Dark Festival Tour 2011:
2011. október 2., vasárnap 17.00 óra
Budapest, Club 202
Tristania, Van Canto, Serenity, Xandria, Amberian Dawn koncertek
Belépő: 4900 Ft. elővételben, 5900 Ft. a koncert napján

Kapcsolodó linkek:
Jegyek a Tristania koncertjére országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Tristania koncertjegyek az interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással

Top