A kínai Jinani Akrobata Csoport a Fővárosi Nagycirkuszban

Kínából a “Jinan Akrobata Csoport” legjobb 40 artistája érkezik Budapestre és előadásuk október 1-től egészen január 1-ig látható a Fővárosi Nagycirkuszban.

Kína a cirkuszművészet születésének hazája, hiszen már több mint 4000 évvel ezelőtt különböző látványos mutatványokkal kápráztatták el a népes piacok közönségét. A Távol-Keleti országban a cirkuszi akrobatika szorosan kapcsolódik a népmesékhez és az évezredes legendákhoz. Napjainkban leginkább a Pekingi Opera előadásai őrzik az ősi hagyományokat, és ezért is döntött a budapesti Fővárosi Nagycirkusz a FENMO előadásának meghívása mellett.

Az 1958-ban alapított “Jinan Akrobata Csoport” a kínai cirkuszművészet több ezer éves hagyományainak megőrzését és megújulását tűzte ki célul. Az elmúlt 50 évben műsoraik technikailag magas színvonalú és különleges tehetségű artistákkal arattak sikereket szerte a nagyvilágban és a szakmai versenyeken. A társulat egy sajátos arculatot alakított ki, amely az ősi népi legendák elemeit hasznosítva, egyszerre autentikus, de mégis modern szórakozást kínál. Bravúros akrobatika, ördögi ügyesség, hihetetlen egyensúly jellemzi a kecses gumitestű lányokat és dinamikus erő és bátorság a fiúkat.

Érdekességek a társulatról: Az “egyensúlyozott padok” produkciója világbajnokságot nyert Londonban, egyszer ezüst, kétszer aranyéremmel jutalmazták a monte-carlói és a párizsi cirkuszfesztiválon. A társulat több mint 50 országban képviselte a kínai cirkuszművészetet. 2002-ben és 2006-ban már a budapesti Fővárosi Nagycirkuszban is hatalmas sikerrel szerepeltek. Az elmúlt években a FENMO produkciója egyé vált Jinan városának kulturális névjegyével, így igazán büszkék lehetünk arra, hogy Európában először Budapesten mutatják be különleges, nem mindennapi produkciójukat. Népszerűségüket az is bizonyítja, hogy a “Jinan Akrobata Csoport” a 2008-as Olimpiai játékok ceremóniáin a Pekingi Opera hagyományaira alapozva, egy modern plasztikus mozgásszínházi előadást mutatott be. Azóta a műsor több mint 600 alkalommal került színpadra és mintegy 400.000 néző tapsolhatott nekik Shandong tartományban. A FEN és a MO szavak a színészek által használt sminkfestékre és az álarcokra utalnak, amelynek használatával tökéletesen azonosulhatnak szerepeikkel.

Bízunk benne, hogy a FENMO show Önöket is egy színes és élvezettel teli kulturális kalandra invitálja a Fővárosi Nagycirkuszba.

„Az emberiség békés egymás mellett élésének alapja nem az elhatároltság, hanem az egymás felé való nyitottság és megértés. És a legjobb út a megértés felé egymás művészetének megismerésén át vezet.” (Lu Xun)

FENMO - Jinani Akrobata Csoport
Fővárosi Nagycirkusz, Budapest
2011. október 1. - 2012. január 1.
Jegyár: 2800 Ft - 3100 Ft

Kapcsolódó linkek:
Jegyek a Jinani Akrobata Csoport előadásaira országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Jegyek a Jinani Akrobata Csoport előadásaira az interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással

Top