Electronic Beats Festival

Az idén májusi teltházas Electronic Beats Live Special Budapest Launch Party után a Millenáris Teátrum nagyobb terében még több táncorientált élő fellépővel október 28-án érkezik az Electronic Beats Festival. Fellép az Apparat Band, a Buraka Som Sistema, az FM Belfast, a Does It Offend You, Yeah? megtámogatva olyan hazai tehetségekkel, mint a Realistic Crew és Crimson! A különleges látványt az Electronic Beats nemzetközi csapata és többek között a Moderat, Ellen Allien, vagy Paul Kalkbrenner látványvilágáért felelős Pfadfinderei garantálja majd.

Apparat Band
Apparat, azaz polgári nevén Sascha Ring a berlini elektronikus zenei élet egyik meghatározó pontja, szorosan a nevéhez fűződik a szintén a német fővárosban működő, 1999-től T.Raumschmiere-vel közösen vezetett Shitkatapult kiadó is. Bár a meglehetősen széles hangzásvilágban mozgó producer a tánctér meghódítását eleinte a techno-vonalon képzelte el, később átevezett a lágy ambient zenék világába. Zenéjében a torzított glitch, a szintetizátoros IDM és a melankolikus popzene élő hangszerekkel vegyített harmonikus keveréke olyan érzelmeket hoz felszínre a hallgatóban, mint a velőkig ható boldog melankólia, vagy a gyönyörű keserédes elvágyódás. Szeptemberben megjelent Apparat “Devil’s Walk” című legújabb lemeze, amit zenekarával élő felállásban fog fő fellépőként bemutatni a budapesti rajongóknak.

Buraka Som Sistema
A Buraka Som Sistema portugál triója 2006-ban alakult, zenéjükben a tradicionális angolai tánczenét, a kuduro stílust építik rá techno és más elektronikus zenei alapokra. A progresszív kuduro projektjük az urbánus tánczene legmélyebb bugyraiban felfedezett zsigeri örömtánc újraértelmezésének igényéből született. Energikus fellépéseik teljesen új fejezetet nyitnak azoknak, akik eddig azt hitték, hogy már táncoltak igazán önfeledten.

FM Belfast
A kicsi, hideg, de annál pozitívabb és életigenlő Izlandról származó FM Belfast elképesztő mennyiségű energiáját talán a forró gejzírekből meríti, de a reykjaviki elektronikus csapat bárhol bukkan fel, ott mindenki táncra perdül. Nem csoda, hogy az eredetileg stúdióprojektként indult zenekar kevéssel a 2005-ös indulása után máris kitört a négy fal közül, hogy a legnagyobb izlandi fesztiválon élőben zenélhessen, a taglétszám három és nyolc között mozog, attól függően, hogy éppen ki bírja az irgalmatlan lendületet.

Does It Offend You, Yeah?
A Does It Offend You, Yeah? egy brit elektro-rock zenekar, akik nem igazán kedvelik a rövid neveket: első lemezükkel, a "You Have No Idea You're Getting Yourself Into"-val robbantak be a köztudatba 2008-ban. Második albumuk nemrég jelent meg, a szintén hosszú című "Don't Say We Didn't Warn You"-t tavasszal nálunk is bemutatták egy önfeledt zúzda keretében. Élő fellépéseiken a felszabadult headbang áll a főszerepben, amit köztudottan az sem zavarhat meg, ha néha a nagy hevületben eltörik egy-egy hangszer.

Realistic Crew
Az absztrakt és experimentális hiphop határán egyensúlyozó hazai üdvöske, a gyakran változó felállású Realistic Crew csapata Vranik Krisztián és Kalotás Csaba köré rendeződik. Tavasszal jelent meg “Blind Musician” című EP-jük, zenéjükben a mély basszusok, lassú ritmusok és szuggesztív vokálok mellett MC Zeek utánozhatatlan megmondása ad egyfajta különös egyveleget, ami egyfajta kísérteties mozifilmhangulatot képes előidézni.

Crimson
Az ikz duó egyik fele, a Lick the Click! sorozat rezidenseként ismertté vált Crimson house, new disco, deephouse, indie és funk zenékkel fogja a lábakban tartani a ritmust.

Electronic Beats Festival
2011. október 28. - 20:00
Millenáris Teátrum (Budapest, Kis Rókus u. 16-20.)
Ár: 3500 Ft / 4500 Ft

Kapcsolódó weboldalak:
Jegyek az Electronic Beats Festivalra országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Electronic Beats jegyek az interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással

Top