Rhoda Scott karácsonyi koncertje

A Hammond orgona „mezítlábas” királynője fergeteges, tőle hazánkban még soha nem látott és hallott koncerttel lepi meg magyar rajongóit Karácsony alkalmából, amikor a színpadon egy énekesnővel, és egy Gospel kórussal karöltve a legnagyobb és mindenki számára a legkedvesebb karácsonyi gospeleket adja elő legendás Hammond orgona játékával.

Kedvességével, mindig optimista és szeretetteljes kisugárzásával, fantasztikus előadásmódjával nem is kaphatnánk tőle szebb karácsonyi ajándékot!

Rhoda Scott egy lelkipásztor lányaként nőtt fel New Jerseyben, sőt a gyülekezeti kórusban kezdett el zenélni, ahol egyébként az édesanyja zongorázott. Ő maga úgy fogalmazott, „az egyházban született”. Bár öt testvére van, és egyikőjük sem választotta a lelkészi pályát, mégis mindannyian hatalmas spirituális erőt örököltek a szüleiktől, így a templomi énekek, gospelek különösen közel állnak Rhoda Scott szívéhez.

Annak ellenére, hogy több mint harminc éve Franciaországban él, a gyökereit soha nem felejti el, így francia templomokban már több évtizede ad Gospel koncerteket, sőt workshopokat is tart.

A világhírű művész szinte már hazajár Magyarországra. A hetvenes évek elejétől kezdve számos alkalommal koncertezett hazánkban, legutóbb idén tavasszal, az Orgonák csatája című előadás keretében lépett fel Varnus Xavérral, akivel fergeteges, teltházas koncerteket adtak a Dohány utcai Zsinagógában, a Papp László Budapest Sportarénában és a Debreceni Református Nagytemplomban és Miskolcon az Evangélikus templomban.

Többször is elmondta, hogy mindig is egyfajta sajátos kötődést érzett a magyarokhoz, a Kodály-módszert már korábban tanulmányozta, nagy csodálója Bartók Bélának és Pege Aladárnak is.

A Danubius Music bemutatja:
Rhoda Scott & Gospel Choir - Special Christmas
2011. december 23. 20:00
RaM Colosseum - Budapest

Kapcsolodó weboldalak:
Jegyek Rhoda Scott koncertjére országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Rhoda Scott koncertjegyek az interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással

Top